Snelle pasta: groenterestjes
Ilse Van der Werf

Snelle pasta: groenterestjes

dinsdag 02 januari 2018
Heb je nog restjes van groente over in de koelkast? Dan is deze pasta ideaal. Je hebt hem zo op tafel getoverd! De groenten in de recept zijn slechts een voorbeeld, maar anything goes!

Wat heb je nodig?
Voor 2 personen
125 gram macaroni of pasta naar keuze
125 gram broccoli
125 gram sperziebonen
60 gram peultjes
125 gram blik tomatenpuree
1 eetlepel olijfolie
1 theelepel Italiaanse kruiden
1 theelepel rozemarijn
Peper naar smaak

Hoe maak je deze pasta?
Stap1: Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Stap 2: Kook de broccoli, boontjes, en peultjes (of andere groenten) in kokend water.
Stap 3: Giet ze daarna af en voeg het blikje tomatenpuree toe.
Stap 4: Giet daarna ook de pasta af en voeg dit toe aan de groenten.
Stap 5: Zet het vuur aan met de groentepasta erop en voeg één eetlepel olijfolie toe en breng de pasta op smaak met Italiaanse kruiden, rozemarijn en peper naar smaak.

Heb jij dit recept gemaakt? Verras ons dan met een foto van jouw creatie via Facebook, Instagram of Twitter! Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom. We zijn ontzettend benieuwd!

 

Lees ook

Hou de zomer vast: 3 vegetarische klassiekers met een verrassende twist
  • 15 September 2025

Hou de zomer vast: 3 vegetarische klassiekers met een verrassende twist

De zon laat zich misschien minder vaak zien en de avonden worden alweer korter, maar dat betekent niet dat de zomer voorbij hoeft te zijn

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
  • 05 September 2025

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs

We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken
Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?
  • 08 September 2025

Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?

Granola is niet meer weg te denken van de ontbijttafel

  • Karlijn Swaen
Artikel bekijken

0 Reacties

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.