Deze super simpele pasta is zo klaar, binnen 15 minuten zet je hem op tafel! Het recept is verrassend dankzij de pesto die gemaakt wordt met rucola, walnoten en edelgistvlokken. Deze vlokken zijn 100% plantaardig maar hebben een kaasachtige smaak. Super leuk om mee te experimenteren in de keuken!
Wat heb je nodig?
Voor 2 personen
200 gram volkoren pasta
75 gram rucola
50 gram walnoten
Sap van ½ citroen
2 eetlepels edelgistvlokken
2 eetlepels olijfolie
2 handjes vol Parmezaanse kaas
Zwarte peper na smaak
Cherrytomaatjes naar wens
Hoe maak je de rucolapesto pasta?
Stap 1: Bereid de pasta volgens de aanwijzingen op het pak.
Stap 2: Doe de rucola, walnoten, citroensap, edelgistvlokken, olijfolie, Parmezaanse kaas en peper in een kom. Maak de ingrediënten daarna fijn met de staafmixer zodat er een pesto ontstaat. Schep de pesto door de pasta.
Stap 3: Voeg ter garnering en voor extra smaak je nog wat cherrytomaatjes toe.
Heb jij dit recept gemaakt? Verras ons dan met een foto van jouw creatie via Facebook, Instagram of Twitter! Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom. We zijn ontzettend benieuwd!
Wat heb je nodig?
Voor 2 personen
200 gram volkoren pasta
75 gram rucola
50 gram walnoten
Sap van ½ citroen
2 eetlepels edelgistvlokken
2 eetlepels olijfolie
2 handjes vol Parmezaanse kaas
Zwarte peper na smaak
Cherrytomaatjes naar wens
Hoe maak je de rucolapesto pasta?
Stap 1: Bereid de pasta volgens de aanwijzingen op het pak.
Stap 2: Doe de rucola, walnoten, citroensap, edelgistvlokken, olijfolie, Parmezaanse kaas en peper in een kom. Maak de ingrediënten daarna fijn met de staafmixer zodat er een pesto ontstaat. Schep de pesto door de pasta.
Stap 3: Voeg ter garnering en voor extra smaak je nog wat cherrytomaatjes toe.
Heb jij dit recept gemaakt? Verras ons dan met een foto van jouw creatie via Facebook, Instagram of Twitter! Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom. We zijn ontzettend benieuwd!
Lees ook

Recepten
- 05 September 2025
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan
- Karlijn Swaen

Ontspanning
- 28 August 2025
Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend
Het einde van de zomervakantie is in zicht
- Karlijn Swaen

Recepten
- 04 September 2025
Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem
Heb je zin in een zonnige lunch die je direct meeneemt naar Italië
- Karlijn Swaen
2 Reacties
Dat heb ik hetzelfde Joseph. Ik vind het ook niet lijken op een kaassmaak, zoals veel verkondigd wordt. Hoe het dan wel smaakt, vind ik op zich ook niet zo denderend. Pasta met saus zonder edelgist erover vind ik smakelijker dan met.
12:05 19 januari 2024Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.
Heb een potje edelgistvlokken in de keukenkast. Maar proef de kaas smaak niet zo als gedacht. Wel leuk om dit recept ermee te proberen.
12:05 19 januari 2024Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.
Een reactie geven
Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.