Snelle pasta: tomaten-tofusaus
Ilse Van der Werf

Snelle pasta: tomaten-tofusaus

dinsdag 24 oktober 2017
Naar recept

Dit recept is een echte mediterrane pasta. De volle pastasaus is rijk aan tomaat en verrassend romig dankzij de toevoeging van tofu. Het verrassende element aan deze pasta is de smaak van kurkuma, ook wel geelwortelpoeder genoemd. En nog fijner: je hebt het in 15 minuten gemaakt!

Ingrediënten

Voor

4

personen

Wat heb je nodig?

Hoe maak je de pasta met tomaten-tofusaus?

Stap 1

Kook de pasta volgens de verpakking.

Stap 2

Fruit de knoflook in één minuut in een koekenpan en voeg daarna de verbrokkelde tofu toe. Voeg de kurkuma en de Italiaanse kruiden aan de tofu toe en bak deze één minuut mee. Voeg vervolgens de gele paprikablokjes toe.

Stap 3

Pureer ondertussen de gepelde tomaten en tomatenpuree in de staafmixer.

Stap 4

Schep de saus door de tofu en laat dit zachtjes vijf minuten doorkoken.

Stap 5

Giet de pasta af en voeg de tofutomatensaus erdoor. Strooi ter garnering de koriander erdoor. Eventueel kun je ook door de pasta nog extra koriander toevoegen.

Heb jij dit recept gemaakt? Verras ons dan met een foto van jouw creatie via Facebook, Instagram of Twitter! Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom. We zijn ontzettend benieuwd!

Lees ook

Hou de zomer vast: 3 vegetarische klassiekers met een verrassende twist
  • 15 September 2025

Hou de zomer vast: 3 vegetarische klassiekers met een verrassende twist

De zon laat zich misschien minder vaak zien en de avonden worden alweer korter, maar dat betekent niet dat de zomer voorbij hoeft te zijn

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
  • 05 September 2025

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs

We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken
Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?
  • 08 September 2025

Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?

Granola is niet meer weg te denken van de ontbijttafel

  • Karlijn Swaen
Artikel bekijken

0 Reacties

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.