Dit recept is een echte mediterrane pasta. De volle pastasaus is rijk aan tomaat en verrassend romig dankzij de toevoeging van tofu. Het verrassende element aan deze pasta is de smaak van kurkuma, ook wel geelwortelpoeder genoemd. En nog fijner: je hebt het in 15 minuten gemaakt!
Ingrediënten
Voor
personen
Wat heb je nodig?
Hoe maak je de pasta met tomaten-tofusaus?
Stap 1
Kook de pasta volgens de verpakking.
Stap 2
Fruit de knoflook in één minuut in een koekenpan en voeg daarna de verbrokkelde tofu toe. Voeg de kurkuma en de Italiaanse kruiden aan de tofu toe en bak deze één minuut mee. Voeg vervolgens de gele paprikablokjes toe.
Stap 3
Pureer ondertussen de gepelde tomaten en tomatenpuree in de staafmixer.
Stap 4
Schep de saus door de tofu en laat dit zachtjes vijf minuten doorkoken.
Stap 5
Giet de pasta af en voeg de tofutomatensaus erdoor. Strooi ter garnering de koriander erdoor. Eventueel kun je ook door de pasta nog extra koriander toevoegen.
Heb jij dit recept gemaakt? Verras ons dan met een foto van jouw creatie via Facebook, Instagram of Twitter! Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom. We zijn ontzettend benieuwd!
Lees ook

- 05 September 2025
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan
- Karlijn Swaen

- 28 August 2025
Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend
Het einde van de zomervakantie is in zicht
- Karlijn Swaen

- 04 September 2025
Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem
Heb je zin in een zonnige lunch die je direct meeneemt naar Italië
- Karlijn Swaen
0 Reacties
Een reactie geven
Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.