Hot honey is dé culinaire trend van 2023 en dit recept voor gesmashde artisjokken met een tahin hot honey dressing past helemaal bij deze trend. Artisjokken zijn niet alleen heerlijk van smaak, maar bieden ook veel gezondheidsvoordelen. Wist je bijvoorbeeld dat artisjokken veel vezels, vitamine C, magnesium en kalium bevatten, die goed zijn voor het hart, de spijsvertering en het immuunsysteem? Door de artisjokken te combineren met een hot honey dressing gemaakt met tahin, krijg je een verrassende smaakcombinatie die je smaakpapillen zeker zal prikkelen. Dit gerecht is een aanrader voor iedereen die houdt van een culinaire uitdaging en wil experimenteren met nieuwe smaakcombinaties.
voor 4 porties
2 blikken (780 g) Artisjokharten, uitgelekt
1 teentje knoflook
90 g granaatappelpitjes
50 g walnoten, gehakt
15 g platte peterselie, fijngesneden
1 tl knoflookpoeder
1 tl nootmuskaat
olijfolie
zout en peper
voor de tahin hot honey dressing
100 g tahin
2 el honing
1 el rice vinegar
1 el sesamolie
2 tl chilivlokken
2 tl chilipoeder
1. Verwarm de oven voor op 200 °C en verdeel de artisjokharten over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met olijfolie, de knoflookpoeder, nootmuskaat en peper. Rooster de artisjokharten 20 minuten in het midden van de oven. Haal de bakplaat uit de oven en druk de artisjokharten met een kopje plat tot ze ongeveer 1 ½ cm dik zijn. Besprenkel opnieuw met olijfolie en rooster de artisjok nog 15 minuten in het midden van de oven totdat ze goudbruin zijn geworden. Meng ondertussen de ingrediënten voor de tahin hot honey dressing in een kom. Proef en breng op smaak met zout en peper.
2. Verdeel de tahin dressing over de borden, verdeel hier de artisjokharten over. Besprenkel eventueel met olijfolie. Garneer met de granaatappelpitten, walnoot en peterselie.
Heb jij dit recept geprobeerd? Of heb jij een andere combinatie gemaakt met een hot honey dressing? Laat het ons weten in een reactie, op Facebook of op Instagram! Wij zijn benieuwd.
Ingrediënten
voor 4 porties
2 blikken (780 g) Artisjokharten, uitgelekt
1 teentje knoflook
90 g granaatappelpitjes
50 g walnoten, gehakt
15 g platte peterselie, fijngesneden
1 tl knoflookpoeder
1 tl nootmuskaat
olijfolie
zout en peper
voor de tahin hot honey dressing
100 g tahin
2 el honing
1 el rice vinegar
1 el sesamolie
2 tl chilivlokken
2 tl chilipoeder
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 200 °C en verdeel de artisjokharten over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met olijfolie, de knoflookpoeder, nootmuskaat en peper. Rooster de artisjokharten 20 minuten in het midden van de oven. Haal de bakplaat uit de oven en druk de artisjokharten met een kopje plat tot ze ongeveer 1 ½ cm dik zijn. Besprenkel opnieuw met olijfolie en rooster de artisjok nog 15 minuten in het midden van de oven totdat ze goudbruin zijn geworden. Meng ondertussen de ingrediënten voor de tahin hot honey dressing in een kom. Proef en breng op smaak met zout en peper.
2. Verdeel de tahin dressing over de borden, verdeel hier de artisjokharten over. Besprenkel eventueel met olijfolie. Garneer met de granaatappelpitten, walnoot en peterselie.
Heb jij dit recept geprobeerd? Of heb jij een andere combinatie gemaakt met een hot honey dressing? Laat het ons weten in een reactie, op Facebook of op Instagram! Wij zijn benieuwd.
Lees ook

Recepten
- 05 September 2025
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan
- Karlijn Swaen

Ontspanning
- 28 August 2025
Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend
Het einde van de zomervakantie is in zicht
- Karlijn Swaen

Recepten
- 04 September 2025
Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem
Heb je zin in een zonnige lunch die je direct meeneemt naar Italië
- Karlijn Swaen
0 Reacties
Een reactie geven
Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.