Shuki Rosenboim en Louisa Allan nemen je mee op een culinaire reis in hun kookboek 'Midden-Oosterse salades'. Dit kookboek staat vol heerlijke recepten voor seizoenssalades en gerechten om te delen. Zoals bijvoorbeeld dit gerecht met aubergine! Het gerecht is zeer eenvoudig en bestaat uit slechts vijf ingrediënten. Ga jij deze Roemeense aubergine maken voor je volgende borrel of Mezze tafel? Lees snel verder voor het recept.
Ingrediënten
voor 6 personen
5 muntbladeren, fijngesneden
4 aubergines
3 tenen knoflook, fijngesneden
1 gele ui, gesnipperd
60 ml extra vierge olijfolie, plus om te besprenkelen
1 tl zeezoutvlokken
1/2 tl versgemalen zwarte peper
Pul biber (grove rode peper), om te bestrooien
Bereidingswijze
1. Rooster de aubergines 10 tot 15 minuten boven het vuur van een barbecue of gaspit. Keer ze met een tang iedere 5 minuten tot de schil geheel geblakerd en het vruchtvlees zacht is. Haal de aubergines van het vuur en leg ze in een kom tot ze genoeg zijn afgekoeld om vast te pakken.
2. Pel de aubergines en leg het vruchtvlees in een vergiet om uit te lekken. Gooi de schillen en steelaanzetten weg (de schillen zijn geweldig voor de composthoop).
3. Prak de aubergine in een kom, maak er met een vork een grove puree van en roer de ui, knoflook, zeezoutvlokken, zwarte peper en extra vierge olijfolie erdoor. Meng goed.
4. Schep het auberginemengsel op een serveerschaal. Garneer met de fijngesneden munt, pul biber en olijfolie en serveer op kamertemperatuur.
Heb jij dit gerecht gemaakt? Of heb je een ander recept geprobeerd uit het kookboek ‘Midden-Oosterse salades‘? Laat het ons weten via een reactie, op Facebook of op Instagram. Wij zijn benieuwd!
Midden-Oosterse salades
Bol.com | Libris
Shuki Rosenboim & Louisa Allan
ISBN: 9789461433008
25,95 | Good Cook B.V.
Ingrediënten
voor 6 personen
5 muntbladeren, fijngesneden
4 aubergines
3 tenen knoflook, fijngesneden
1 gele ui, gesnipperd
60 ml extra vierge olijfolie, plus om te besprenkelen
1 tl zeezoutvlokken
1/2 tl versgemalen zwarte peper
Pul biber (grove rode peper), om te bestrooien
Bereidingswijze
1. Rooster de aubergines 10 tot 15 minuten boven het vuur van een barbecue of gaspit. Keer ze met een tang iedere 5 minuten tot de schil geheel geblakerd en het vruchtvlees zacht is. Haal de aubergines van het vuur en leg ze in een kom tot ze genoeg zijn afgekoeld om vast te pakken.
2. Pel de aubergines en leg het vruchtvlees in een vergiet om uit te lekken. Gooi de schillen en steelaanzetten weg (de schillen zijn geweldig voor de composthoop).
3. Prak de aubergine in een kom, maak er met een vork een grove puree van en roer de ui, knoflook, zeezoutvlokken, zwarte peper en extra vierge olijfolie erdoor. Meng goed.
4. Schep het auberginemengsel op een serveerschaal. Garneer met de fijngesneden munt, pul biber en olijfolie en serveer op kamertemperatuur.
Heb jij dit gerecht gemaakt? Of heb je een ander recept geprobeerd uit het kookboek ‘Midden-Oosterse salades‘? Laat het ons weten via een reactie, op Facebook of op Instagram. Wij zijn benieuwd!
Midden-Oosterse salades
Bol.com | Libris
Shuki Rosenboim & Louisa Allan
ISBN: 9789461433008
25,95 | Good Cook B.V.
Lees ook

Recepten
- 05 September 2025
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan
- Karlijn Swaen

Ontspanning
- 28 August 2025
Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend
Het einde van de zomervakantie is in zicht
- Karlijn Swaen

Recepten
- 04 September 2025
Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem
Heb je zin in een zonnige lunch die je direct meeneemt naar Italië
- Karlijn Swaen
1 Reacties
Ik vind het een heel bijzonder recept. Vooral de zachte aubergine maakt dit gerecht heerlijk. Ik heb wat meer zout vlokken toegevoegd. De Biber kon ik niet vinden in de winkel
11:48 07 november 2024Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.
Een reactie geven
Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.