Tandoori bloemkoolsteak
Allore Foodies

Tandoori bloemkoolsteak

dinsdag 02 oktober 2018
Naar recept

Deze bloemkoolsteak is zó lekker! Zelfs de skeptici zijn hier achteraf fan van. De bloemkool steak is een gezond, vegetarisch alternatief en doet het ontzettend goed door de malsheid van de steak en de kruiden van de tandoori. Ideaal als een licht diner of voorgerechtje. Allore Foodies deelde met ons het recept! 

Ingrediënten

Voor

4

personen

Ingrediënten

Bereidingswijze

Stap 1

Verwijder de bladeren van de bloemkool. Plaats de bloemkool ondersteboven op een snijplank (met de stam omhoog). Snijd neerwaarts in het midden van de bloemkool drie plakken van 1 cm dik. Snijd elke plak daarna in de helft, door de lengte. Zet de rest van de bloemkool opzij voor een andere keer om te gebruiken

Stap 2

Mix de yoghurt, tandoorikruiden of pasta en zout in een kom. Smeer daarna met een kwastje het yoghurtmengsel over beide kanten van de bloemkoolsteaks.

Stap 3

Plaats de bloemkoolsteaks op een grill op middelhoog vuur met de deksel op de pan. Grill tot de steaks goudbruin en mals zijn, ongeveer 5-6 minuten per kant.

Stap 4

Garneer met koriander.

Heb jij dit recept gemaakt? Verras ons dan met jouw creatie op de website, Facebook, Instagram of Twitter. We zijn benieuwd!

Lees ook

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
  • 05 September 2025

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs

We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken
Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend
  • 28 August 2025

Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend

Het einde van de zomervakantie is in zicht

  • Karlijn Swaen
Artikel bekijken
Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem
  • 04 September 2025

Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem

Heb je zin in een zonnige lunch die je direct meeneemt naar Italië

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken

1 Reacties

Verleid door de beschrijving heb ik deze tandooristeak van bloemkool gemaakt. Volgens de beschrijving in het bijgeleverde recept. Hoe grill je op een middelhoog vuur? Mijn oven heeft een grill, maar mijn fornuis, wat ik op een middelhoog vuur kan zetten, niet. Wat is het effect van het smeren van yoghurt op een hard stuk bloemkool wanneer je het moet omdraaien? De onderkant is zonder saus! Ik heb gekozen voor de grill in mijn oven, maar zelfs na 2x10 minuten was er niets te zien van het resultaat op het plaatje. Na 15 minuten besloot ik te stoppen en het dan maar te eten. Knoerthard, maar inderdaad: de smaak was best lekker. In feite is dit gewoon een dom recept, waarschijnlijk gewoon als papegaai naverteld, zonder het zelf te proberen. Geen pluim, hippe vegetariër.

12:00 19 januari 2024

Hi Annelies, Wat vervelend dat het niet gelukt is omdat het recept tekort schiet. Dit is inderdaad een recept dat we van een andere blog hebben mogen plaatsen. Deze bloemkool zal met een grillpan worden gemaakt, die je dan op het fornuis kan plaatsen. Er staan een hoop andere bloemkoolrecepten op het blog, hopelijk heb je daar meer aan! Hartelijke groet, Mariëlle

12:00 19 januari 2024

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.