Zelf ijsthee maken
Zelfgemaakte ijsthee is niet alleen een heerlijke verfrissing op warme dagen, maar het biedt ook eindeloze mogelijkheden om te experimenteren met smaken en seizoensgebonden ingrediënten. Door zelf ijsthee te maken, kun je de suiker- en kunstmatige toevoegingen vermijden die vaak in kant-en-klare drankjes worden aangetroffen, terwijl je tegelijkertijd kunt genieten van de volle smaak van verse, seizoensgebonden ingrediënten. Met dit recept voor zelfgemaakte rabarber-ijsthee kun je niet alleen genieten van een heerlijk drankje, maar ook van alle voordelen van natuurlijke, plantaardige ingrediënten.
Side note: dit recept is voor 6 personen, 1 drankje per persoon
Ingrediënten
Voor
personen
Ingrediënten voor de rabarber-ijsthee
Hoe maak je deze zelfgemaakte ijsthee?
Stap 1
Breng 1 liter water aan de kook in een pan en haal van het fornuis. Laat 1 zakje thee trekken in het gekookte water. Verwijder het zakje na vijf minuten.
Stap 2
Voeg de rabarberstelen toe aan de thee en breng opnieuw aan de kook. Laat dit voor één uur sudderen. Voeg als laatst de eetlepels agavesiroop toe.
Stap 3
Houd een zeef boven de kan en schenk de ijsthee over de zeef. Laat goed uitlekken en afkoelen.
Stap 4
Verdeel de ijsthee over vier glazen. Voeg hier ijsblokjes aan toe en serveer met citroen en tijm.
Tip: Wil jij de ijsthee iets zoeter? Voeg dan wat extra agavesiroop toe!
Heb jij dit recept gemaakt? Laat ons weten met wie jij hebt genoten van deze ijsthee in een reactie, op Facebook of op Instagram. Wij zijn benieuwd!
Ben je op zoek naar een goede waterkoker om het perfecte kopje thee te zetten? Vind hier onze favoriete waterkokers!
Lees ook

- 05 September 2025
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan
- Karlijn Swaen

- 28 August 2025
Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend
Het einde van de zomervakantie is in zicht
- Karlijn Swaen

- 04 September 2025
Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem
Heb je zin in een zonnige lunch die je direct meeneemt naar Italië
- Karlijn Swaen
0 Reacties
Een reactie geven
Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.