Gepofte aardappel met opgeklopte feta en geroosterde groente
Anouska Blankman

Gepofte aardappel met opgeklopte feta en geroosterde groente

dinsdag 09 april 2024
Naar recept
We leven in een tijd waarin alles steeds duurder wordt, zo ook de boodschappen. Het lijkt soms erg moeilijk om met een klein budget toch een lekker, voedzaam gerecht op tafel te zetten. Gelukkig kun je met dit heerlijke budget recept thuis een heerlijke maaltijd op tafel zetten voor slechts €2,15 per persoon. Het perfecte gerecht om in het weekend samen met je vrienden van te genieten!

Ingrediënten

10 minuten voorbereiden
50 minuten koken

Voor

4

personen

Voor de gepofte aardappels

Voor de opgeklopte feta

Zo maak je de gepofte aardappel met opgeklopte feta en geroosterde groente

Stap 1

Verwarm de oven voor tot 200 °C. Verdeel de aardappelen over een met bakpapier beklede bakplaat en prik een aantal keer met een vork in de aardappels. Besprenkel ze met olijfolie en breng op smaak met zout en peper. Rooster de aardappelen 50 minuten in de oven totdat je er makkelijk met een vork in kunt prikken.

Stap 2

Verdeel ondertussen de kikkererwten, paprika, cherrytomaten en courgette over een tweede met bakpapier beklede bakplaat, besprenkel ze met olijfolie en breng op smaak met zout en peper. Rooster de groenten 30 minuten in de voorverwarmde oven totdat ze goudbruin zijn geworden, hussel halverwege om.

Stap 3

Doe alle ingrediënten voor de opgeklopte feta in de keukenmachine en mix of puls tot een glad geheel. Proef en breng op smaak met zout en peper.

Stap 4

Laat de aardappelen een aantal minuten afkoelen, snijd de bovenkant door de lengte open en trek de binnenkant een beetje los met een vork. Verdeel de gepofte aardappel over de borden. Serveer met een paar eetlepels van de opgeklopte feta en de gegrilde groente. Genieten maar!

Heb jij dit budgetrecept voor een gepofte aardappel gemaakt?

Wat vond je ervan? Laat het ons weten in een reactie of op Facebook. Je kunt ons ook taggen op Instagram met @dehippevegetarier of #dehippevegetarier! Wij zijn benieuwd.

Lees ook

Hou de zomer vast: 3 vegetarische klassiekers met een verrassende twist
  • 15 September 2025

Hou de zomer vast: 3 vegetarische klassiekers met een verrassende twist

De zon laat zich misschien minder vaak zien en de avonden worden alweer korter, maar dat betekent niet dat de zomer voorbij hoeft te zijn

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
  • 05 September 2025

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs

We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken
Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?
  • 08 September 2025

Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?

Granola is niet meer weg te denken van de ontbijttafel

  • Karlijn Swaen
Artikel bekijken

2 Reacties

Het gerecht was erg lekker. Alleen lukt het me steeds niet om die aardappels mooi in te snijden en de binnenkant een beetje los te trekken, hoe doen jullie dat? Bij mij breken ze doormidden.

20:17 03 maart 2025

Fijn om te horen dat het gerecht in de smaak viel! 😊 Het insnijden van de aardappels kan inderdaad soms lastig zijn. Een handige tip is om twee houten lepels of eetstokjes aan weerszijden van de aardappel te leggen. Zo snijd je niet per ongeluk helemaal door. Gebruik een scherp mes en snijd voorzichtig!

11:16 10 maart 2025

Ziet er heerlijk uit!

11:34 19 januari 2024

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.