100 % plantaardige kokos yog van Abbot Kinney’s
Abbot Kinney’s heeft 100% vegan en biologische alternatieven op yoghurt, gemaakt van kokos! Dit merk gebruikt alleen maar natuurlijke ingrediënten en maakt daarmee een breed assortiment aan vegan yog en vegan ijs. De veelzijdige kokos yog van Abbot Kinney’s is voor elk eetmoment geschikt en gebruikt geen toegevoegde suikers of andere onnatuurlijk toevoegingen. Daarmee maken ze een breed assortiment aan vegan yog en vegan ijs! Hun plantaardige alternatieven voor yoghurt noemen ze yog, zonder ‘hurt’, omdat hun producten helemaal plantaardig zijn. Is dat niet extra genieten?
Flatbreads
Afgelopen weekend benoemde RTL Boulevard het al even kort, maar recepten met flatbreads zijn op het moment helemaal trending! Flatbreads zijn een uniek type brood dat plat is en niet rijst zoals traditioneel brood. Dit maakt ze perfect voor een breed scala aan gerechten, van wraps tot pizza's tot dips. Ze worden meestal gebakken, gegrild of zelfs gekookt, afhankelijk van de regionale tradities en voorkeuren. Doordat er geen rijstijd bij komt kijken kun je flatbreads ook heel makkelijk zelf maken.
Tips voor het maken van flatbreads
- Gebruik warm water bij het maken van het deeg voor een betere elasticiteit
- Experimenteer met toegevoegde ingrediënten zoals kruiden, knoflook of kaas om je flatbreads een unieke smaak te geven
- Verwarm je pan of over goed voor voordat je begint met bakken om ervoor te zorgen dat de flatbreads gelijkmatig gaar worden
- Wees niet bang om te experimenteren met verschillende vormen en maten. Flatbreads hoeven niet perfect rond te zijn!
Of je nu een fan bent van de Indiase, Mediterrane, Mexicaanse of een andere keuken, flatbreads zijn een heerlijke en veelzijdige optie om te verkennen. Probeer ze zelf te maken en laat je creativiteit de vrije loop!



Ingrediënten
Voor
personen
Ingrediënten flatbreads
Ingrediënten voor de vegan muntyoghurt
Zo maak je de flatbreads met vegan muntyoghurt
Stap 1
Verwarm de oven op 200 ºC. Snijd de aubergine in dunne plakjes en doe ze in een mengkom. Voeg 2 eetlepels zonnebloemolie en het komijnpoeder, de kaneel en het paprikapoeder toe. Breng op smaak met peper en zout. Meng dit goed en leg de aubergine op een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster 25 minuten in de oven.
Stap 2
Maak ondertussen de vegan muntyoghurt. Doe de Coco Greek Style samen met 2/3 van de fijngesneden munt, het citroensap, en ¼ theelepel zout in een bakje en roer dit goed door.
Stap 3
Bouw je flatbread op: begin met het flatbread, smeer hier royaal vegan muntyoghurt overheen, leg hier nu een laag aubergine plakjes op en garneer met de overgebleven munt en granaatappelpitjes. Eet smakelijk!
Heb jij dit recept voor flatbreads met vegan muntyoghurt gemaakt? Welke andere gerechten maak jij graag met Abbot Kinney’s?
Verras ons met een foto van jouw creatie via Facebook of Instagram. We zijn benieuwd!
Wil jij weten welke koekenpannen onze favoriet zijn om mee te keuken? Lees dat in dit artikel!
Lees ook

- 05 September 2025
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan
- Karlijn Swaen

- 28 August 2025
Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend
Het einde van de zomervakantie is in zicht
- Karlijn Swaen

- 04 September 2025
Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem
Heb je zin in een zonnige lunch die je direct meeneemt naar Italië
- Karlijn Swaen
0 Reacties
Een reactie geven
Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.