Op sommige dagen heb je geen tijd om te ontbijten, terwijl een goede start juist zorgt voor energie door de dag heen. In deze rubriek deel ik mijn favoriete ontbijt recepten die voedzaam én lekker zijn. De recepten zijn snel, makkelijk, vegetarisch en zoveel mogelijk vegan. Zo begin je de dag al meteen goed. Vandaag deel ik mijn recept voor vegan 'appeltaart' havermout!
Ingrediënten
voor 2 porties
1 appel
1 handje rozijnen
140 g havermout
200 ml havermelk
5 g plantaardige boter
50 g amandelschaafsel
4 el plantaardige kwark of yoghurt
½ tl kaneel
zoetstof (optioneel)
Bereidingswijze
Tip: Bewaar dit ontbijt in een afsluitbare pot en zet deze in de koelkast voor de volgende ochtend!
Heb jij dit recept gemaakt, of ben je het van plan? Laat het ons weten in een reactie, op Instagram of Facebook. We zijn benieuwd!
Ingrediënten
voor 2 porties
1 appel
1 handje rozijnen
140 g havermout
200 ml havermelk
5 g plantaardige boter
50 g amandelschaafsel
4 el plantaardige kwark of yoghurt
½ tl kaneel
zoetstof (optioneel)
Bereidingswijze
- Verhit 150 ml water in een steelpannetje tot het kookt. Voeg de rozijnen toe.
- Snijd de appel in partjes en verwijder het klokhuis. Snijd de partjes in plakjes en daarna in kleine stukjes. Doe de helft hiervan samen met de havermout en de havermelk in het steelpannetje. Laat even zachtjes pruttelen en roer regelmatig. Voeg de kaneel en optioneel zoetstof toe. Voeg zo nodig extra havermelk toe voor de gewenste consistentie.
- Verhit nu een koekenpan en rooster hierin de amandelen. Zet aan de kant. Bak in dezelfde pan de rest van de appeltjes in een beetje boter.
- Doe de havermout in kommen. Top af met de kwark of yoghurt en garneer met de warme appeltjes en amandelschaafsel. Besprenkel nog met een extra snufje kaneel.
Tip: Bewaar dit ontbijt in een afsluitbare pot en zet deze in de koelkast voor de volgende ochtend!
Heb jij dit recept gemaakt, of ben je het van plan? Laat het ons weten in een reactie, op Instagram of Facebook. We zijn benieuwd!
Lees ook

Recepten
- 05 September 2025
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan
- Karlijn Swaen

Ontspanning
- 28 August 2025
Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend
Het einde van de zomervakantie is in zicht
- Karlijn Swaen

Recepten
- 04 September 2025
Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem
Heb je zin in een zonnige lunch die je direct meeneemt naar Italië
- Karlijn Swaen
0 Reacties
Een reactie geven
Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.