Het is BBQ seizoen! Gegrilde groentes zijn ontzettend lekker van de barbecue. Probeer eens dit recept van Oil & Vinegar met gegrilde portobello, samen met truffelsalsa, tijm en rucola. Een heerlijk gerechtje dat je zó op de BBQ maakt. Ingrediënten 1 takje tijm 20 ml knoflook olijfolie 4 grote portobello's 50 g Salsa Tartufata 75 g rucola pijnboompitten peper zeezout Bereidingswijze Maak de portobello’s schoon en wrijf ze in met een mengsel van knoflookolijfolie en gehakte tijm. Bestrooi ze met peper en zeezout naar smaak en laat alles ongeveer 10 minuten intrekken. Rooster in de tussentijd de pijnboompitten in een droge pan tot ze lichtbruin kleuren. Rooster de portobello’s ongeveer 6 minuten op de barbecue tot ze zacht zijn, keer daarbij regelmatig. Besmeer de paddenstoelen na het roosteren met wat Salsa Tartufata. Verdeel de rucola over de borden, snij de portobello’s in vieren en leg op de rucola. Verdeel de geroosterde pijnboompitten over de salade.
Heb jij dit recept gemaakt?
Verras ons dan met jouw creatie op Facebook, Twitter of Instagram. We zijn benieuwd!
Op zoek naar meer vegetarische BBQ recepten? Neem dan eens een kijkje in dit artikel!
Lees ook

- 28 August 2025
Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend
Het einde van de zomervakantie is in zicht
- Karlijn Swaen

- 05 September 2025
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan
- Karlijn Swaen

- 08 September 2025
Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?
Granola is niet meer weg te denken van de ontbijttafel
- Karlijn Swaen
0 Reacties
Een reactie geven
Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.