Vegan bietenstamppot met doperwten
Miriam Groot

Vegan bietenstamppot met doperwten

dinsdag 13 februari 2018
Een Hollands stamppotje met een zomers tintje? Dat kan! Deze bietenstamppot is heerlijk licht en dus perfect voor als je geen zin hebt in een zware maaltijd. Hij is niet alleen mega lekker, maar ziet er ook nog eens kleurrijk uit! Dat kunnen we niet van elke stamppot zeggen, toch? Hij is door de toevoeging van soja kookroom ook nog eens veganistisch!

Wat heb je nodig?
Voor 4 personen
1 knolselderij
sap van een halve sinaasappel
rasp van een halve sinaasappel
scheutje soja kookroom
750 gram bietjes, voorgekookt in stukjes
200 gram doperwten
5 cm gemberwortel, geraspt
3 bosuitjes
3 takjes verse munt
handje pecannoten
zout en peper naar smaak


Hoe maak je de stamppot?
Rooster de pecannoten kort in een pan of in de oven. Schil de knolselderij en snijd in gelijke stukjes. Kook deze in 10-15 minuten gaar. Pureer de knolselderij met wat kookroom en sinaasappelsap en schep of stamp de bietjes er doorheen. Kook de doperwten in 5 minuten gaar in kokend water, giet af. Voeg de doperwten, gemberwortel, sinaasappelrasp en zout en peper naar smaak toe. Snijd de bosui in stukjes en de verse munt in reepjes. Serveer de stamppot met de bosui, verse munt en geroosterde pecannoten.

Heb jij deze stamppot gemaakt? Verras ons dan met jouw creatie op Facebook, Instagram of Twitter. We zijn benieuwd!

Lees ook

Hou de zomer vast: 3 vegetarische klassiekers met een verrassende twist
  • 15 September 2025

Hou de zomer vast: 3 vegetarische klassiekers met een verrassende twist

De zon laat zich misschien minder vaak zien en de avonden worden alweer korter, maar dat betekent niet dat de zomer voorbij hoeft te zijn

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
  • 05 September 2025

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs

We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken
Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?
  • 08 September 2025

Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?

Granola is niet meer weg te denken van de ontbijttafel

  • Karlijn Swaen
Artikel bekijken

1 Reacties

Moeten die bieten en doperwten niet eerst gekookt worden?

12:02 19 januari 2024

Hi Petra, je hebt helemaal gelijk! Je kan de bieten zelf koken, in de oven roosteren of voorgekookte bieten kopen. Daarnaast kan je de doperwten 5 minuten koken. Tevens ga ik dit in het recept aanpassen, scherp! Dankjewel!

12:02 19 januari 2024

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.