Wereldkeuken
Zoals jullie weten bespreken wij graag de verschillende wereldkeukens met jullie. Hiervoor gebruiken we de beste kookboeken, gericht op een specifieke keuken. We laten hiermee zien wat die wereldkeuken precies inhoudt en we delen de lekkerste recepten! Vandaag is het de beurt aan de Indonesische keuken. Uit het boek Selemat Makan, delen we met jullie het recept voor een heerlijk bijgerecht: Sambal Goreng Tempeh - gekruide tempeh!
Ingrediënten
Voor 2 personen
¼ blok tempeh
2 teentjes knoflook, fijngehakt
30 g taugé
2 eetlepels ketjap manis
100 ml groentebouillon
1 fijngesneden ui
2 schijfjes gember
1 prei
3 eieren, losgeklopt
Peper en zout naar smaak
Bereidingswijze
Heb jij dit recept of een ander recept uit Selemat Makan gemaakt? Wat vond je ervan? Laat het ons weten in een bericht via de website, Instagram of Facebook. We zijn benieuwd!
Selemat Makan
Wouter Rademakers
Uitgeverij: Edicola Culinair
ISBN: 9789493160118
Prijs: €27.95
Ingrediënten
Voor 2 personen
¼ blok tempeh
2 teentjes knoflook, fijngehakt
30 g taugé
2 eetlepels ketjap manis
100 ml groentebouillon
1 fijngesneden ui
2 schijfjes gember
1 prei
3 eieren, losgeklopt
Peper en zout naar smaak
Bereidingswijze
- Snijd de tempeh in blokjes, de ui fijn, de gember in schijfjes, en de prei (gewassen) in ringen.
- Fruit de ui en de gember met olie in een koekenpan voor ongeveer 2 minuten. Voeg vervolgens de blokjes tempeh, prei en taugé toe en bak dit 5 minuten.
- Voeg de ketjap en geklutste eieren toe en meng het voorzichtig.
- Voeg als laatst de bouillon toe en roer het geheel door tot de bouillon opgenomen is.
Heb jij dit recept of een ander recept uit Selemat Makan gemaakt? Wat vond je ervan? Laat het ons weten in een bericht via de website, Instagram of Facebook. We zijn benieuwd!
Selemat Makan
Wouter Rademakers
Uitgeverij: Edicola Culinair
ISBN: 9789493160118
Prijs: €27.95
Lees ook

Recepten
- 05 September 2025
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan
- Karlijn Swaen

Ontspanning
- 28 August 2025
Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend
Het einde van de zomervakantie is in zicht
- Karlijn Swaen

Recepten
- 04 September 2025
Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem
Heb je zin in een zonnige lunch die je direct meeneemt naar Italië
- Karlijn Swaen
1 Reacties
Sorry maar dit is geen sambal goreng tempeh. Bij alle sambal goreng gebruik je pepers....De naam sambal zegt het al.. Het is meer een variant ervan.
11:44 19 januari 2024Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.
Een reactie geven
Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.