De Indonesische keuken: Sambal Goreng Tempeh
Sammie Eslamimoghaddam

De Indonesische keuken: Sambal Goreng Tempeh

donderdag 14 mei 2020
Zoals jullie weten bespreken wij graag de verschillende wereldkeukens met jullie. Hiervoor gebruiken we de beste kookboeken, gericht op een specifieke keuken. We laten hiermee zien wat die wereldkeuken precies inhoudt en we delen de lekkerste recepten! Vandaag is het de beurt aan de Indonesische keuken. Uit het boek Selemat Makan, delen we met jullie het recept voor een heerlijk bijgerecht: Sambal Goreng Tempeh - gekruide tempeh!

Ingrediënten
Voor 2 personen
¼ blok tempeh
2 teentjes knoflook, fijngehakt
30 g taugé
2 eetlepels ketjap manis
100 ml groentebouillon
1 fijngesneden ui
2 schijfjes gember
1 prei
3 eieren, losgeklopt
Peper en zout naar smaak

Bereidingswijze

  1. Snijd de tempeh in blokjes, de ui fijn, de gember in schijfjes, en de prei (gewassen) in ringen.

  2. Fruit de ui en de gember met olie in een koekenpan voor ongeveer 2 minuten. Voeg vervolgens de blokjes tempeh, prei en taugé toe en bak dit 5 minuten.

  3. Voeg de ketjap en geklutste eieren toe en meng het voorzichtig.

  4. Voeg als laatst de bouillon toe en roer het geheel door tot de bouillon opgenomen is.


Heb jij dit recept of een ander recept uit Selemat Makan gemaakt? Wat vond je ervan? Laat het ons weten in een bericht via de website, Instagram of Facebook. We zijn benieuwd!

Selemat Makan
Wouter Rademakers
Uitgeverij: Edicola Culinair
ISBN: 9789493160118
Prijs: €27.95

Lees ook

Hou de zomer vast: 3 vegetarische klassiekers met een verrassende twist
  • 15 September 2025

Hou de zomer vast: 3 vegetarische klassiekers met een verrassende twist

De zon laat zich misschien minder vaak zien en de avonden worden alweer korter, maar dat betekent niet dat de zomer voorbij hoeft te zijn

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
  • 05 September 2025

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs

We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken
Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?
  • 08 September 2025

Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?

Granola is niet meer weg te denken van de ontbijttafel

  • Karlijn Swaen
Artikel bekijken

1 Reacties

Sorry maar dit is geen sambal goreng tempeh. Bij alle sambal goreng gebruik je pepers....De naam sambal zegt het al.. Het is meer een variant ervan.

11:44 19 januari 2024

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.