Ik weet niet hoe het met jou zit, maar ik heb eens in de zoveel tijd zoete cravings! En dan ook echt van slagroom tot chocolade en toffee, in de vorm van koekjes, cupcakes, bites, cakes, taart en meer. Om aan al deze cravings te voldoen, delen wij onze favoriete guilty pleasure recepten op Sinner Saturday. Vandaag: Chocolade Cantuccini uit het kookboek De Chocoladebijbel van Kees Raat.
Ingrediënten
Voor 50 koekjes
170 g boter, op kamertemperatuur
250 g basterdsuiker
7 g vanille-extract
1 g zout
90 g ei of 2 eieren
370 g Italiaanse 00-bloem
170 g pure chocolade, fijngehakt
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor tot 180 °C. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
2. Meng in een grote kom de boter, basterdsuiker, het vanille-extract en zout met de spatel tot een glad geheel. Roer de eieren erdoor en schep lepel voor lepel de bloem erbij, blijf goed roeren. Voeg als laatste de chocolade toe.
3. Verdeel het deeg over de bakplaat in 2 lange stroken van ongeveer 6 centimeter breed en 25 centimeter lang, met 6 centimeter tussenruimte.
4. Bak de stroken in 30 minuten gaar.
5. Doe de oven uit. Haal de bakplaat uit de oven en snijd de stroken in 25 plakjes per strook. Plaats de bakplaat terug in de oven en laat de koekjes liggen tot de oven is afgekoeld.
Tip! Dip de koekjes in de koffie of eet ze als dessert met een glas vin santo.
Wat is jouw favoriete guilty pleasure recept? Heb jij dit recept gemaakt? Verras ons dan met een foto van jouw creatie via Facebook, Instagram of Twitter! Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom. We zijn ontzettend benieuwd!
Met dank aan fotograaf Saskia Lelieveld voor de prachtige foto's van de chocolade cantuccini.
De Chocoladebijbel
Kees Raat
Uitgeverij: Carrera
ISBN: 9789048844401
Prijs: €31.99
Ingrediënten
Voor 50 koekjes
170 g boter, op kamertemperatuur
250 g basterdsuiker
7 g vanille-extract
1 g zout
90 g ei of 2 eieren
370 g Italiaanse 00-bloem
170 g pure chocolade, fijngehakt
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor tot 180 °C. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
2. Meng in een grote kom de boter, basterdsuiker, het vanille-extract en zout met de spatel tot een glad geheel. Roer de eieren erdoor en schep lepel voor lepel de bloem erbij, blijf goed roeren. Voeg als laatste de chocolade toe.
3. Verdeel het deeg over de bakplaat in 2 lange stroken van ongeveer 6 centimeter breed en 25 centimeter lang, met 6 centimeter tussenruimte.
4. Bak de stroken in 30 minuten gaar.
5. Doe de oven uit. Haal de bakplaat uit de oven en snijd de stroken in 25 plakjes per strook. Plaats de bakplaat terug in de oven en laat de koekjes liggen tot de oven is afgekoeld.
Tip! Dip de koekjes in de koffie of eet ze als dessert met een glas vin santo.
Wat is jouw favoriete guilty pleasure recept? Heb jij dit recept gemaakt? Verras ons dan met een foto van jouw creatie via Facebook, Instagram of Twitter! Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom. We zijn ontzettend benieuwd!
Met dank aan fotograaf Saskia Lelieveld voor de prachtige foto's van de chocolade cantuccini.
De Chocoladebijbel
Kees Raat
Uitgeverij: Carrera
ISBN: 9789048844401
Prijs: €31.99
Lees ook

Recepten
- 05 September 2025
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan
- Karlijn Swaen

Ontspanning
- 28 August 2025
Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend
Het einde van de zomervakantie is in zicht
- Karlijn Swaen

Recepten
- 04 September 2025
Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem
Heb je zin in een zonnige lunch die je direct meeneemt naar Italië
- Karlijn Swaen
0 Reacties
Een reactie geven
Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.