Chocoladegranola
Romy Kok

Chocoladegranola

zaterdag 23 maart 2019
Ik weet niet hoe het met jou zit, maar ik heb eens in de zoveel tijd zoete cravings! En dan ook echt van slagroom tot chocolade en toffee, in de vorm van koekjes, cupcakes, bites, cakes, taart en meer. Om aan al deze cravings te voldoen, delen wij onze favoriete guilty pleasure recepten op Sinner Saturday. Vandaag: Chocoladegranola uit het kookboek De Chocoladebijbel van Kees Raat.

Ingrediënten
Voor 10 porties
150 g amandelen, vliesjes verwijderd, geroosterd en gehakt
150 g pecannoten, geroosterd en gehakt
90 g havermout
170 g honing
30 g suiker
45 g boter
30 g cacaopoeder
75 g rozijnen
70 g cacaonibs
150 g chocolade 70%, gesmolten

Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor tot 150 °C. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
2. Meng in een kom de amandelen, pecannoten, havermout, honing en suiker en spreid het mengsel uit over de bakplaat. Rooster 15 minuten in de oven tot het geheel goudbruin is.
3. Smelt de boter in een steelpan en voeg het cacaopoeder, de rozijnen en cacaonibs toe en roer goed.
4. Doe het geroosterde notenmengsel in een kom. Maak grote stukken wat kleiner en giet de inhoud van de steelpan (op een temperatuur van ongeveer 35 °C) erover. Meng goed met een spatel en laat afkoelen.

Wat is jouw favoriete guilty pleasure recept? Heb jij dit recept gemaakt? Verras ons dan met een foto van jouw creatie via Facebook, Instagram of Twitter! Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom. We zijn ontzettend benieuwd!

Met dank aan fotograaf Saskia Lelieveld voor de prachtige foto's van de chocolade cantuccini.

De Chocoladebijbel
Kees Raat
Uitgeverij: Carrera
ISBN: 9789048844401
Prijs: €31.99

Lees ook

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
  • 05 September 2025

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs

We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken
Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend
  • 28 August 2025

Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend

Het einde van de zomervakantie is in zicht

  • Karlijn Swaen
Artikel bekijken
Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem
  • 04 September 2025

Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem

Heb je zin in een zonnige lunch die je direct meeneemt naar Italië

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken

1 Reacties

Echt geen goed recept, veel zoet en ook al bak je het in de oven, alles blijft te nat. De smaak is lekker, maar ik maak zelf heel veel granola en deze maak ik niet meer

11:53 19 januari 2024

Hi Marjan, wat vervelend om te horen. Het is inderdaad een zoet recept, daar moet je van houden. Gelukkig heb je al andere fijne recepten voor granola kunnen vinden. Mocht je deze toch nog een keer willen proberen dan zou je misschien eerst het mengsel even kunnen laten staan voordat je het in de oven doet. Dan kan de havermout alvast wat vocht opnemen.

11:53 19 januari 2024

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.