Je kent ze vast wel, van die chocolade cups gevuld met pindakaas. Ik ben er gek op, maar erg verantwoord zijn ze niet. Gelukkig kun je deze stuffed chocolate cups heel makkelijk zelf maken en dan kun je zelf kiezen waar je ze mee vult. Ik ging voor pindakaas, sticky toffee en kokos-framboos. Nog steeds niet zo gezond, maar wel een stuk natuurlijker én ontzettend lekker!
Wat heb je nodig?
Voor ± 6 cups
100 gram extra pure chocolade
Voor de pindakaasvulling
3-6 tl pindakaas
Voor de sticky toffee vulling
1 1/2 el amandelpasta
6 dadels
1 tl amandelmelk
1/4 tl vanille
snufje zout
Voor de kokos-frambozenvulling
handje frambozen
3 el geraspte kokos
optioneel: kokosbloesemsuiker
Extra benodigdheden
Siliconen muffinvormpjes
Hoe maak je het?
1. Breek de pure chocolade in stukjes en smelt deze au bain marie.
2. Zet zes (siliconen) muffinvormpjes klaar. Verdeel een eetlepel gesmolten chocolade over de bodem van de vormpjes. Zet in de koelkast om te harden.
3. Ondertussen kun je de vulling bereiden. Voor de sticky toffee vulling pureer je alle ingrediënten tot een dikke, kleverige pasta. Als de dadels erg hard zijn, kun je deze het beste van tevoren tien minuten lang in heet water laten weken.
4. Voor de kokos-frambozenvulling prak je de frambozen fijn. Meng deze met de geraspte kokos. Vul eventueel aan met meer geraspte kokos als het wat waterig blijft. Proef of het mengsel nog wat kokosbloesemsuiker nodig heeft.
5. Haal de muffinvormpjes uit de koelkast en schep een halve tot een hele theelepel van de pindakaas, sticky toffee of van het kokos frambozenmengsel in het midden. Druk goed aan met je vingers. Een tip is om je vingers vochtig te houden, zodat de vulling niet blijft plakken.
6. Verdeel en verspreid de rest van de chocolade over de vormpjes en laat deze in de koelkast of op kamertemperatuur harden. Wanneer de chocolade hard is, kun je ze uit de vormpjes verwijderen en opeten!
Heb jij dit recept gemaakt? Verras ons met jouw creatie op Instagram, Facebook of Twitter. We zijn benieuwd!
Lees ook

- 05 September 2025
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan
- Karlijn Swaen

- 28 August 2025
Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend
Het einde van de zomervakantie is in zicht
- Karlijn Swaen

- 04 September 2025
Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem
Heb je zin in een zonnige lunch die je direct meeneemt naar Italië
- Karlijn Swaen
0 Reacties
Een reactie geven
Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.