Spaghetti met cherrytomaatjes en pesto van amandel, olijf en peterselie
Mariëlle van Stek

Spaghetti met cherrytomaatjes en pesto van amandel, olijf en peterselie

woensdag 07 augustus 2019
Wil je graag lekker, vegetarisch, gezond én duurzaam eten? En wil je er niet te veel tijd aan kwijt zijn? Dan is De Krat ideaal! De maaltijdbox van de Krat bezorgt duurzaam eten bij jou thuis, met makkelijke en vegetarische recepten erbij geleverd. Zo ben je niet te veel tijd kwijt aan bedenken wat je gaat eten en boodschappen doen. Wij mogen de recepten van De Krat de komende weken delen, dus probeer ze nu zelf! Vandaag delen we het recept voor spaghetti met cherrytomaatjes en een homemade pesto van amandelen, olijven en peterselie!

Ingrediënten
100 g amandelen
6 el fijngehakte peterselie
1 citroen, het sap
2 bakjes cherrytomaatjes
2 bakjes olijven
1 zak rucola
400 g spaghetti
50 g Parmezaanse kaas
3 teentjes knoflook
6 el olijfolie (extra vierge)
peper en zout, naar smaak

Bereidingswijze

  1. Zet een pan water op voor de spaghetti.

  2. Ga de pesto maken. Hak de peterselie fijn. Gebruik een vijzel of als je die niet hebt een staafmixer met bakje. Vijzel (of pureer) de knoflook samen met de peterselie en wat zout goed door elkaar en vijzel dan 2/3 van de amandelen erbij. Kneus als laatste de olijven erdoor met de vijzel, ze mogen nog een beetje heel blijven. Voeg dan de olijfolie extra vierge en het citroensap toe, met nog wat peper en zout naar smaak.

  3. Snijd de cherrytomaatjes doormidden.

  4. Was de rucola.

  5. Kook de spaghetti gaar. Laat uitlekken en meng direct de pesto erdoor, met nog wat olijfolie.

  6. Roer de tomaatjes erdoor en serveer met de rucola en de Parmezaanse kaas, nog wat peterselie en de rest van de amandelen, grof gehakt.


Heb jij dit recept van De Krat gemaakt? Verras ons dan met jouw creatie in een reactie op de website of een foto op Facebook of Instagram. We zijn benieuwd!

Lees ook

Hou de zomer vast: 3 vegetarische klassiekers met een verrassende twist
  • 15 September 2025

Hou de zomer vast: 3 vegetarische klassiekers met een verrassende twist

De zon laat zich misschien minder vaak zien en de avonden worden alweer korter, maar dat betekent niet dat de zomer voorbij hoeft te zijn

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
  • 05 September 2025

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs

We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken
Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?
  • 08 September 2025

Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?

Granola is niet meer weg te denken van de ontbijttafel

  • Karlijn Swaen
Artikel bekijken

0 Reacties

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.