Spicy black bean soep met feta
ZTRDG

Spicy black bean soep met feta

zaterdag 23 september 2017
Deze black bean soup is ontzettend spicy! Vullend, pittig en stevig met de zwarte bonen, tomaten, pompoen, knoflook en pepers. Bomvol smaak en pit!

Wat heb je nodig voor de soep?
2 tenen knoflook
1 rode ui
1 verse groene jalapeno peper
1 tl gemalen komijn
4 el olie om in te bakken
450 g zwarte bonen (1 nacht geweekt)
1 blikje gepelde tomaten (400g)
1 l groentebouillon
300 g pompoen (geschild)
150 g feta kaas
1 bosje koriander
extra nodig: keukenmachine of staafmixer

Hoe maak je de soep?
Pel en snipper de knoflook en ui. Snij het vruchtvlees van de peper fijn. Fruit in een ruime kookpan de ui, knoflook, peper en komijn in wat olie glazig. Spoel de bonen af onder koud water en voeg ze samen met de gepelde tomaten en bouillon toe. Breng aan de kook en laat ca. 11/2 uur zachtjes koken tot de bonen lekker gaar zijn. Voeg indien nodig wat extra water toe. Schep de helft van de bonen uit de soep en maal ze fijn in de keukenmachine en voeg weer toe. Snij de pompoen in 1 cm. blokjes en bak ze in enkele minuten net gaar in wat olie. Schep ze door de soep en serveer de soep met verbrokkelde feta en grofgesneden koriander. In plaats van droge bonen kun je ook 2 blikjes uitgelekte zwarte bonen nemen. Deze zijn al gaar dus je hoeft ze maar even te laten koken.

Heb jij de spicy black bean soep gemaakt? Laat ons jouw creactie zien op Facebook, Twitter of Instagram. We zijn benieuwd!

Lees ook

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
  • 05 September 2025

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs

We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken
Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend
  • 28 August 2025

Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend

Het einde van de zomervakantie is in zicht

  • Karlijn Swaen
Artikel bekijken
Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem
  • 04 September 2025

Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem

Heb je zin in een zonnige lunch die je direct meeneemt naar Italië

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken

2 Reacties

Zopas dit soepje zelf in elkaar gebokst, en al zeg ik het zelf, hij is ("eigen lof stinkt", zegt het spreekwoord) spijt maar OVERHEERLIJK! 'n Aanrader voor fans van de Mexicaanse keuken!

12:06 19 januari 2024

Super lekker recept, wel de kruiden wat opvoeren ;-)

12:06 19 januari 2024

Bedankt voor de tip Esther! :-)

12:06 19 januari 2024

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.