Recepten
Houd je van mango met een spicy tintje? Dan zit je goed met dit streetfood recept! Heerlijk met bloemkoolrijst, spinazie, rode kool en amandelen. Extra leuk: deze topper is ook gewoon kant-en-klaar verkrijgbaar bij Albert Heijn ;-)
Ingrediënten
voor 4 personen
1 komkommer, zaadlijsten verwijderd en in halve maantjes
1½ mango’s, in blokjes
400 g bloemkoolrijst (vers of uit de diepvries)
300 g rode kool, fijngesneden
200 g spinazie, grof gehakt
40 g gerookte amandelen, grof gehakt
extra vierge olijfolie
voor de pittige mango hummus
1 blik (400 g) kikkererwten, uitgelekt en afgespoeld
1 citroen, het sap
1 teentje knoflook, geperst
½ mango, in blokjes
2 el tahin
1 tl gemalen komijnzaad
1 tl chilivlokken
1 tl agavesiroop
zout en peper
Bereidingswijze
1. Maak de pittige mango hummus. Doe de kikkererwten, citroensap, knoflook, mango, tahin, gemalen komijnzaad, chilivlokken en agavesiroop in de keukenmachine. Mix tot een glad geheel, en voeg eventueel tijdens het mixen lauw water toe tot de hummus de gewenste dikte heeft. Proef en breng op smaak met zout en peper. Pas indien nodig aan door meer citroensap toe te voegen.
2. Doe de komkommer, mangoblokjes, bloemkoolrijst, rode kool en spinazie in een kom en meng het geheel door elkaar met een scheut extra vierge olijfolie.
3. Verdeel de salade over de borden, garneer met de gerookte amandelen en serveer met de pittige mango hummus.
TIP! Zin in makkelijk? Koop dit recept dan gewoon als kant-en-klare lunchsalade Mango Amandel bij Albert Heijn.
Fotocredits: Albert Heijn
Receptcredits: Albert Heijn
Ingrediënten
voor 4 personen
1 komkommer, zaadlijsten verwijderd en in halve maantjes
1½ mango’s, in blokjes
400 g bloemkoolrijst (vers of uit de diepvries)
300 g rode kool, fijngesneden
200 g spinazie, grof gehakt
40 g gerookte amandelen, grof gehakt
extra vierge olijfolie
voor de pittige mango hummus
1 blik (400 g) kikkererwten, uitgelekt en afgespoeld
1 citroen, het sap
1 teentje knoflook, geperst
½ mango, in blokjes
2 el tahin
1 tl gemalen komijnzaad
1 tl chilivlokken
1 tl agavesiroop
zout en peper
Bereidingswijze
1. Maak de pittige mango hummus. Doe de kikkererwten, citroensap, knoflook, mango, tahin, gemalen komijnzaad, chilivlokken en agavesiroop in de keukenmachine. Mix tot een glad geheel, en voeg eventueel tijdens het mixen lauw water toe tot de hummus de gewenste dikte heeft. Proef en breng op smaak met zout en peper. Pas indien nodig aan door meer citroensap toe te voegen.
2. Doe de komkommer, mangoblokjes, bloemkoolrijst, rode kool en spinazie in een kom en meng het geheel door elkaar met een scheut extra vierge olijfolie.
3. Verdeel de salade over de borden, garneer met de gerookte amandelen en serveer met de pittige mango hummus.
TIP! Zin in makkelijk? Koop dit recept dan gewoon als kant-en-klare lunchsalade Mango Amandel bij Albert Heijn.
Fotocredits: Albert Heijn
Receptcredits: Albert Heijn
Lees ook

Recepten
- 15 September 2025
Hou de zomer vast: 3 vegetarische klassiekers met een verrassende twist
De zon laat zich misschien minder vaak zien en de avonden worden alweer korter, maar dat betekent niet dat de zomer voorbij hoeft te zijn
- Karlijn Swaen

Recepten
- 05 September 2025
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan
- Karlijn Swaen

In mijn keuken
- 08 September 2025
Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?
Granola is niet meer weg te denken van de ontbijttafel
- Karlijn Swaen
1 Reacties
Hoeveel mango in de humus? Bloemkoolrijst en rode kool rauw?
11:37 19 januari 2024Hi Mirte, In de hummus gaat een halve mango! En de bloemkoolrijst en de rode kool zijn inderdaad rauw:) Heel veel eetplezier! Lieve groet, Jitske
11:37 19 januari 2024Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.
Een reactie geven
Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.