Spinaziepannenkoekjes met appel, kikkererwten en tahin
Isabel Boerdam

Spinaziepannenkoekjes met appel, kikkererwten en tahin

maandag 18 april 2016
Naar recept

Altijd leuk om een gerecht te maken waarbij niet alleen de smaak maar ook de kleur verrast. Dat is precies het geval bij deze vrolijke, groene spinaziepannenkoekjes, die gevuld worden met appel, kikkererwten en een romige tahindressing. Een heerlijk gerecht dat zowel fris als aards is, en zowel zacht als knapperig. Geschikt als lunch en avondmaaltijd!

Ingrediënten

Voor

4

personen

Voor de pannenkoekjes:

Voor de vulling:

Hoe maak je deze spinaziepannenkoeken?

Stap 1

Doe het meel samen met de melk en de eieren in een keukenmachine en meng tot een beslag. Laat de keukenmachine draaien terwijl je beetje bij beetje de spinazie en eventueel de basilicum toevoegt. Wordt het beslag te dik, gebruik dan het glas water om te verdunnen. Zet het beslag in de koelkast voor een half uur. 

Stap 2

Meng ondertussen de kikkererwten met de appel, de tahin, de olie en het citroensap. 

Stap 3

Verhit boter/olijfolie/kokosolie in een koekenpan om de pannenkoekjes te maken. 

Stap 4

Meng het beslag nogmaals en giet een scheut in de pan zodat er een klein, dun pannenkoekje ontstaat. Bak iedere pannenkoek aan beide zijden goudbruin, herhaal dit tot het beslag op is. 

Stap 5

Leg een flinke schep vulling op iedere spinaziepannenkoek, en je bent klaar om te serveren!

Bron: Green Kitchen Stories, waanzinnig mooi kookblog.

Heb jij dit recept gemaakt?

Verras mij dan met een foto van jouw creatie via Facebook of Twitter! Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom. Ik ben ontzettend benieuwd!

Lees ook

Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend
  • 28 August 2025

Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend

Het einde van de zomervakantie is in zicht

  • Karlijn Swaen
Artikel bekijken
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
  • 05 September 2025

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs

We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken
Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?
  • 08 September 2025

Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?

Granola is niet meer weg te denken van de ontbijttafel

  • Karlijn Swaen
Artikel bekijken

3 Reacties

Voor hoeveel personen is dit recept?

12:15 19 januari 2024

Voor 4 personen als iedereen genoeg heeft aan 1 pannenkoek. Als het echt als hoofdgerecht bedoeld is, dan zou ik aanraden dit recept te beschouwen voor 2 personen (2 pannenkoeken per persoon). Eetsmakelijk!

12:15 19 januari 2024

Door de eieren is het natuurlijk niet vegan! Wel lekker geworden.

12:15 19 januari 2024

Nee dat staat er inderdaad onterecht - excuus! Fijn dat het lekker was :-)

12:15 19 januari 2024

Heb je echt melk nodig voor dit recept? Of kun je het evt ook zonder maken?

12:15 19 januari 2024

Dag Merel, je kan het ook maken met plantaardige melk zoals amandelmelk of water. Groet! Isabel

12:15 19 januari 2024

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.