Spitskool met champignons en rijst
Rosa Kuijpers

Spitskool met champignons en rijst

zondag 25 februari 2018
We worden vaak geïnspireerd door recepten van onze lezers. Anke Wetzel heeft al veel van haar heerlijke en creatieve, vegetarische gerechten met ons gedeeld. Ze houdt van koken en is al sinds een paar jaar vegetarisch. Ook probeert ze zoveel mogelijk veganistisch te eten. Haar heerlijke gerechten deelt ze onder andere op haar Facebook-pagina Vegalicious Dishes.

Het recept voor deze spitskool met champignons en rijst is 100% vegetarisch en je hoeft er niet lang voor in de keuken te staan. Het is niet alleen super lekker, het ziet er ook nog eens super feestelijk uit!

Wat heb je nodig? 
Voor 2 personen
1 ui, grof gesnipperd
1 winterpeen, in schuine stukjes gesneden van ca. 3 cm
1/2 spitskool, in fijne reepjes gesneden
1 bakje (250 gram) kastanjechampignons
kokosolie
kokosrasp
basmati rijst voor 2 personen
1 eetlepel vegetarische tuinkruiden bouillonpoeder
sap van een satsuma (of limoen of mandarijn)
chilisaus naar smaak
korianderpoeder
gemberpoeder naar smaak

Hoe maak je deze spitskool met champignons en rijst?

  1. Bak de ui samen met de winterpeen in de kokosolie tot dat het zacht begint te worden, voeg dan de kastanjechampignons toe en roerbak even mee. Voeg daarna de spitskool reepjes toe en roerbak tot de groentes gaar zijn.

  2. Kook intussen de basmati rijst volgens de aanwijzing op de verpakking in water. Voeg de tuinkruiden bouillonpoeder aan het water toe. Voeg na het koken gember en koriander toe aan de rijst en meng het geheel goed door, houd warm met deksel op de pan.

  3. Voeg op het laatst de sap van de satsuma (of limoen of mandarijn) toe aan de groenten en laat even 1 min zachtjes koken. Breng de groenten op smaak met chilisaus.

  4. Maak de borden op: rijst in een schotel met een partje satsuma, groente op een apart bordje met kokosrasp bestrooien. Eet op met stokjes, enjoy! :)Wil je zelf ook een recept met ons delen? Vul dan dit formulier in en wie weet staat jouw recept binnenkort in deze rubriek!


Lees ook

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
  • 05 September 2025

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs

We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken
Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend
  • 28 August 2025

Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend

Het einde van de zomervakantie is in zicht

  • Karlijn Swaen
Artikel bekijken
Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem
  • 04 September 2025

Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem

Heb je zin in een zonnige lunch die je direct meeneemt naar Italië

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken

1 Reacties

Ze is vegetarisch? Eet ze wel vegetariërs dan?

12:03 19 januari 2024

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.