Spread van doperwten met grie en munt
ZTRDG

Spread van doperwten met grie en munt

zaterdag 10 juni 2017
Grie? Mocht je het niet kennen: grie is halfzachte rauwmelkse geitenkaas. Perfect voor de borrel op vrijdag, lunch op zaterdag of uitgebreide brunch op zondag. De perfecte oplossing hiervoor is een doperwtenspread, geschikt voor elk moment. De zoete doperwtjes passen perfect bij de zoute grie en het frisse van de munt!

Wat heb je nodig voor de doperwtenspread?
150 g doperwten
sap halve citroen
100 g grie
3 takjes munt
extra vergine olijfolie
zout en peper

Je koopt alle ingrediënten die nodig zijn in één klik op ZTRDG!

Hoe maak je de dopwertenspread?
Blancheer de doperwten 3 minuten in kokend water met een theelepel zout en spoel af met koud water. Haal de muntblaadjes van de takjes en doe samen met de grie, citroensap, doperwten en olijfolie in de keukenmachine. Blend tot een gladde massa. Voeg naar smaak zout en peper toe. Geen verse doperwten beschikbaar? Diepvrieserwten zijn een goed alternatief.

Lekker op toast, brood of door een bord pasta.

Heb jij dit recept gemaakt? Verras ons dan met een foto van jouw creatie via Facebook, Instagram of Twitter! Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom. We zijn ontzettend benieuwd!

Lees ook

Hou de zomer vast: 3 vegetarische klassiekers met een verrassende twist
  • 15 September 2025

Hou de zomer vast: 3 vegetarische klassiekers met een verrassende twist

De zon laat zich misschien minder vaak zien en de avonden worden alweer korter, maar dat betekent niet dat de zomer voorbij hoeft te zijn

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
  • 05 September 2025

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs

We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken
Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?
  • 08 September 2025

Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?

Granola is niet meer weg te denken van de ontbijttafel

  • Karlijn Swaen
Artikel bekijken

0 Reacties

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.