Grie? Mocht je het niet kennen: grie is halfzachte rauwmelkse geitenkaas. Perfect voor de borrel op vrijdag, lunch op zaterdag of uitgebreide brunch op zondag. De perfecte oplossing hiervoor is een doperwtenspread, geschikt voor elk moment. De zoete doperwtjes passen perfect bij de zoute grie en het frisse van de munt!
Wat heb je nodig voor de doperwtenspread?
150 g doperwten
sap halve citroen
100 g grie
3 takjes munt
extra vergine olijfolie
zout en peper
Je koopt alle ingrediënten die nodig zijn in één klik op ZTRDG!
Hoe maak je de dopwertenspread?
Blancheer de doperwten 3 minuten in kokend water met een theelepel zout en spoel af met koud water. Haal de muntblaadjes van de takjes en doe samen met de grie, citroensap, doperwten en olijfolie in de keukenmachine. Blend tot een gladde massa. Voeg naar smaak zout en peper toe. Geen verse doperwten beschikbaar? Diepvrieserwten zijn een goed alternatief.
Lekker op toast, brood of door een bord pasta.
Heb jij dit recept gemaakt? Verras ons dan met een foto van jouw creatie via Facebook, Instagram of Twitter! Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom. We zijn ontzettend benieuwd!
Wat heb je nodig voor de doperwtenspread?
150 g doperwten
sap halve citroen
100 g grie
3 takjes munt
extra vergine olijfolie
zout en peper
Je koopt alle ingrediënten die nodig zijn in één klik op ZTRDG!
Hoe maak je de dopwertenspread?
Blancheer de doperwten 3 minuten in kokend water met een theelepel zout en spoel af met koud water. Haal de muntblaadjes van de takjes en doe samen met de grie, citroensap, doperwten en olijfolie in de keukenmachine. Blend tot een gladde massa. Voeg naar smaak zout en peper toe. Geen verse doperwten beschikbaar? Diepvrieserwten zijn een goed alternatief.
Lekker op toast, brood of door een bord pasta.
Heb jij dit recept gemaakt? Verras ons dan met een foto van jouw creatie via Facebook, Instagram of Twitter! Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom. We zijn ontzettend benieuwd!
Lees ook

Recepten
- 15 September 2025
Hou de zomer vast: 3 vegetarische klassiekers met een verrassende twist
De zon laat zich misschien minder vaak zien en de avonden worden alweer korter, maar dat betekent niet dat de zomer voorbij hoeft te zijn
- Karlijn Swaen

Recepten
- 05 September 2025
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan
- Karlijn Swaen

In mijn keuken
- 08 September 2025
Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?
Granola is niet meer weg te denken van de ontbijttafel
- Karlijn Swaen
0 Reacties
Een reactie geven
Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.