Ingrediënten
Voor 2 personen
400 g spruitjes
500 g aardappels
2 rode uien
250 g kastanjechampignons
180 g vegan gehakt
1 peer
paprikapoeder, naar smaak
bakolie
olijfolie
zout en peper
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200 ºC.
- Breng een grote pan met water aan de kook voor de spruitjes en aardappels. Maak de spruitjes schoon door de onderkant en lelijke blaadjes te verwijderen. Snijd de grote spruitjes eventueel doormidden. Was de aardappels en snijd doormidden of in vieren. Kook de spruitjes samen met de aardappels 5-8 minuten en giet daarna het water af. Laat even uitdampen.
- Pel de ui en snijd in partjes. Veeg de kastanjechampignons schoon, verwijder het steeltje en snijd de grote exemplaren doormidden.
- Verhit bakolie in een koekenpan en fruit de ui 2 minuten. Bak het vegan gehakt en de champignons enkele minuten mee (ook de champignonsteeltjes). Proef en breng op smaak met een snufje paprikapoeder, zout en peper.
- Was de peer, verwijder het klokhuis en snijd in kleine stukken. Schep alle ingrediënten in een ovenschaal. Besprenkel met olijfolie en plaats voor 10 minuten in de voorverwarmde oven.
Smakelijk!
Meer weten over het vegetarische Ekomenu?
In Mijn Persoonlijke Menu van Ekomenu kies je jouw leefstijl (bijvoorbeeld vegetarisch of vegan), geef je aan hoeveel maaltijden je wilt bestellen, voor hoeveel personen en kies je zelf je recepten (Ekomenu heeft wekelijks zo'n 10 vegetarische recepten). Vervolgens koopt Ekomenu alles 100% biologisch in en brengen alles bij jou thuis. Bezorging is gratis. Binnen 20-30 minuten staat jouw maaltijd op tafel!
En hier is nog meer goed nieuws: gebruik de code 50HVEGA en ontvang direct 50% korting op jouw eerste maaltijdbox. Klik hier om jouw eerste box te bestellen! Waarom zou je nog wachten? Je bent dan verzekerd van zorgeloos, gezond en 100% biologisch eten, direct bij jou thuis bezorgd. Zeker de moeite van het proberen waard!
Heb jij dit recept van Ekomenu gemaakt? Ben jij fan van de box of wil je het gaan proberen? Laat het ons weten in een reactie onder dit artikel of via Facebook of Instagram. We zijn heel benieuwd!
Lees ook

- 05 September 2025
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan
- Karlijn Swaen

- 28 August 2025
Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend
Het einde van de zomervakantie is in zicht
- Karlijn Swaen

- 04 September 2025
Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem
Heb je zin in een zonnige lunch die je direct meeneemt naar Italië
- Karlijn Swaen
2 Reacties
Heerlijk gerecht. Erg lekker ook om het vegetarische gehakt door walnoten te vervangen!
11:54 19 januari 2024Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.
Ohhh, die ga ik maken!!! Lekker knus want het is me toch een grijs weer vandaag. Tijd voor een gezellige ovenschotel :D
11:54 19 januari 2024Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.
Een reactie geven
Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.