Spruitjes-peer ovenschotel met vegan gehakt
Lieske van der Waals

Spruitjes-peer ovenschotel met vegan gehakt

woensdag 27 februari 2019
Ken je de maaltijdbox Ekomenu al? Dit is een maaltijdbox gespecialiseerd in persoonlijke eetwensen en allergieën. Zij weten als geen ander hoe je een voedzame, verantwoorde vegetarische maaltijd op tafel tovert. Daarom delen wij vanaf nu wekelijks een recept uit het vegetarische menu van Ekomenu. Vandaag: een spruitjes-peer ovenschotel met vegan gehakt.

Ingrediënten
Voor 2 personen
400 g spruitjes
500 g aardappels
2 rode uien
250 g kastanjechampignons
180 g vegan gehakt
1 peer
paprikapoeder, naar smaak
bakolie
olijfolie
zout en peper

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 ºC.

  2. Breng een grote pan met water aan de kook voor de spruitjes en aardappels. Maak de spruitjes schoon door de onderkant en lelijke blaadjes te verwijderen. Snijd de grote spruitjes eventueel doormidden. Was de aardappels en snijd doormidden of in vieren. Kook de spruitjes samen met de aardappels 5-8 minuten en giet daarna het water af. Laat even uitdampen.

  3. Pel de ui en snijd in partjes. Veeg de kastanjechampignons schoon, verwijder het steeltje en snijd de grote exemplaren doormidden.

  4. Verhit bakolie in een koekenpan en fruit de ui 2 minuten. Bak het vegan gehakt en de champignons enkele minuten mee (ook de champignonsteeltjes). Proef en breng op smaak met een snufje paprikapoeder, zout en peper.

  5. Was de peer, verwijder het klokhuis en snijd in kleine stukken. Schep alle ingrediënten in een ovenschaal. Besprenkel met olijfolie en plaats voor 10 minuten in de voorverwarmde oven.


Smakelijk!

Meer weten over het vegetarische Ekomenu?

In Mijn Persoonlijke Menu van Ekomenu kies je jouw leefstijl (bijvoorbeeld vegetarisch of vegan), geef je aan hoeveel maaltijden je wilt bestellen, voor hoeveel personen en kies je zelf je recepten (Ekomenu heeft wekelijks zo'n 10 vegetarische recepten). Vervolgens koopt Ekomenu alles 100% biologisch in en brengen alles bij jou thuis. Bezorging is gratis. Binnen 20-30 minuten staat jouw maaltijd op tafel!


En hier is nog meer goed nieuws: gebruik de code 50HVEGA en ontvang direct 50% korting op jouw eerste maaltijdbox. Klik hier om jouw eerste box te bestellen! Waarom zou je nog wachten? Je bent dan verzekerd van zorgeloos, gezond en 100% biologisch eten, direct bij jou thuis bezorgd. Zeker de moeite van het proberen waard!


Heb jij dit recept van Ekomenu gemaakt? Ben jij fan van de box of wil je het gaan proberen? Laat het ons weten in een reactie onder dit artikel of via Facebook of Instagram. We zijn heel benieuwd!

Lees ook

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
  • 05 September 2025

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs

We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken
Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend
  • 28 August 2025

Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend

Het einde van de zomervakantie is in zicht

  • Karlijn Swaen
Artikel bekijken
Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem
  • 04 September 2025

Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem

Heb je zin in een zonnige lunch die je direct meeneemt naar Italië

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken

2 Reacties

Heerlijk gerecht. Erg lekker ook om het vegetarische gehakt door walnoten te vervangen!

11:54 19 januari 2024

Ohhh, die ga ik maken!!! Lekker knus want het is me toch een grijs weer vandaag. Tijd voor een gezellige ovenschotel :D

11:54 19 januari 2024

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.