Recepten
Jaaaa, het herfstseizoen is weer begonnen! En dat betekent stamppot, mmm. Wij staken deze Nederlandse klassieker in een origineel jasje, samen met de nieuwe najaarsproducten van JUMBO. Moeilijk? Zeker niet! Lekker? Absoluut! En binnen no time op tafel. Onze nieuwe herfstfavoriet!
Wat heb je nodig?
Voor 4 personen
500 g aardappel
500 g zoete aardappel
300 g JUMBO andijvie-rucola stamppotmix
100 ml groentebouillon
2 verpakkingen JUMBO Veggie Chef Gehaktbal in jus
4 el pijnboompitten
zout en peper
TIP Je kunt deze stamppot lekker ambachtelijk maken met verse aardappelen, of het jezelf een beetje makkelijk maken met de gemengde aardappelpuree van JUMBO. Dan heb je twee pakjes aardappelpuree nodig in plaats van de verse aardappelen, en kun je de groentebouillon, zout en peper achterwege laten. Dan is deze stamppot helemaal snel klaar!
Wat heb je nodig?
Voor 4 personen
500 g aardappel
500 g zoete aardappel
300 g JUMBO andijvie-rucola stamppotmix
100 ml groentebouillon
2 verpakkingen JUMBO Veggie Chef Gehaktbal in jus
4 el pijnboompitten
zout en peper
TIP Je kunt deze stamppot lekker ambachtelijk maken met verse aardappelen, of het jezelf een beetje makkelijk maken met de gemengde aardappelpuree van JUMBO. Dan heb je twee pakjes aardappelpuree nodig in plaats van de verse aardappelen, en kun je de groentebouillon, zout en peper achterwege laten. Dan is deze stamppot helemaal snel klaar!
Hoe maak je het?
- Schil de aardappel en zoete aardappel en snijd deze beide in stukken van gelijkmatige grootte en zet ze voor driekwart onder water. Voeg een snufje zout toe aan het kookwater en kook de aardappels gaar in 25 minuten. Giet de aardappelen af, voeg de groentebouillon toe en stamp tot een puree. NB. Als je de kant-en-klare aardappelpuree gebruikt, kan je deze stap natuurlijk overslaan :-)
- Verhit een koekenpan op het vuur. Wanneer deze goed heet is, rooster je de pijnboompitten goudbruin, terwijl je deze constant in beweging houdt gedurende 2 minuten. Haal uit de pan en laat afkoelen op een bord tot later gebruik.
- Meng de andijvie-rucola stamppotmix door de aardappelpuree, samen met de helft van de pijnboompitten en breng op smaak met zout en peper.
- Doe de gehaktballen met de jus in een pan en verwarm 6-10 minuten op lage temperatuur. Draai de gehaktballen af en toe om, net zo lang tot ze klaar zijn.
- Verdeel de stamppot over de borden en garneer met de gehaktbal, jus en overige pijnboompitten.
Geniet van de herfst! Plaats een foto of laat het ons weten in een reactie via Facebook, Instagram of Twitter. Wij zijn benieuwd!
Heb jij dit stamppot recept gemaakt?
Plaats een foto of laat het ons weten in een reactie via Facebook, Instagram of Twitter. Wij zijn benieuwd!
Ben jij op zoek naar meer oer-Hollandse recepten? Neem dan eens een kijkje in dit artikel over 15 Hollandse recepten met een verrassende twist!
Lees ook

Recepten
- 15 September 2025
Hou de zomer vast: 3 vegetarische klassiekers met een verrassende twist
De zon laat zich misschien minder vaak zien en de avonden worden alweer korter, maar dat betekent niet dat de zomer voorbij hoeft te zijn
- Karlijn Swaen

Recepten
- 05 September 2025
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan
- Karlijn Swaen

In mijn keuken
- 08 September 2025
Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?
Granola is niet meer weg te denken van de ontbijttafel
- Karlijn Swaen
2 Reacties
Reclame overheerst zo langzamerhand wel. Wordt je niet opgegeten door de commercie.
11:56 19 januari 2024Bedankt voor je feedback! Wij kijken heel kritisch welke samenwerkingen we wel en niet doen. Helaas kunnen we niet tweedagelijks mooie artikelen en recepten delen, zonder inkomsten. Dus we gaan altijd op zoek naar de juiste balans. Gelukkig krijgen we dit soort feedback bijna nooit, dus het lijkt erop dat de meeste lezers zich kunnen vinden in onze balans. We nemen je feedback echter blij en blijven extra kritisch naar de toekomst toe. Bedankt! Isabel
11:56 19 januari 2024Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.
Heerlijk hetfstrecept zeg, en zo leuk de pijnboompitten erbij. Ga ik zeker eens proberen :D
11:56 19 januari 2024Hi Kirsten, leuk! Laat je ons weten wat je er van vond? :-)
11:56 19 januari 2024Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.
Een reactie geven
Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.