Sundae Dalgona
Lauren Kreijger

Sundae Dalgona

donderdag 02 juli 2020
Het is jullie vast niet ontgaan: de Dalgona koffie trend. Een romige ijskoffie die bestaat uit ijskoude melk met daarbovenop een crème-achtige koffielaag. Een aanrader voor alle ijskoffie lovers! Ik besloot een draai te geven aan deze trend en creëerde voor jullie de sundae Dalgona!

Ingrediënten
Voor 2 porties
3 ingevroren bananen
130 g magere kwark
2 el oploskoffie
2 el suiker
2 el heet water

Bereidingswijze

  1. Snijd de bananen in plakjes en doe deze in een diepvrieszakje. Leg minimaal 5 uur in de vriezer.

  2. Doe de banaan en kwark in een blender en maal tot een gladde massa. Schep in een afsluitbaar bakje. Zet het bakje even in de vriezer.

  3. Doe de oploskoffie met de suiker en het kokend hete water in een kom. Klop het mengsel met een mixer of garde net zo lang totdat je een stevige lichtbruine kleur hebt.

  4. Vul twee kommetjes met het bananenijs en top af met een flinke eetlepel romige koffiesaus.


Heb jij dit recept gemaakt? Verras ons dan met een foto van jouw creatie via Facebook of Instagram! Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom. We zijn ontzettend benieuwd!

 

Lees ook

Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend
  • 28 August 2025

Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend

Het einde van de zomervakantie is in zicht

  • Karlijn Swaen
Artikel bekijken
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
  • 05 September 2025

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs

We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken
Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?
  • 08 September 2025

Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?

Granola is niet meer weg te denken van de ontbijttafel

  • Karlijn Swaen
Artikel bekijken

0 Reacties

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.