Sushi salade
Isabel Boerdam

Sushi salade

maandag 22 mei 2017
Naar recept

Sushi en salade. Twee absolute favorieten. Waarom niet in één dacht The Green Kitchen? Een geweldig idee! De sfeer van Japan en sushi in een eenvoudige maar rijk gevulde salade. Bordevol kleur, smaak en groenten! Wat wil een hippe vegetariër nog meer?


Ingrediënten

Voor

4

personen

Wat heb je nodig?

Voor de dressing:

Voor de garnering:

Hoe maak je deze sushi salade?


Maak als eerst de dressing: meng de sesamolie met de sojasaus, de rijstazijn, de geperste knoflook en de geraspte gember en mix tot een egale dressing. Snij de tofu in blokjes en laat marineren in de dressing. Kook dan de bruine rijst volgens de gebruiksaanwijzing. Wanneer deze klaar is meng met de eetlepels rijstazijn en sesamolie en laat even staan. Snij ondertussen de broccoli in roosjes, de avocado en de komkommer in blokjes, maak de sugar snaps en de paddenstoelen schoon en knip of snij de norivellen in kleine vierkantjes. Blancheer de broccoli gedurende enkele minuten in heet water en koel daarna direct af. Als je dat lekker vindt kan je de paddenstoelen gedurende 10 minuten op 200 graden roosteren in de oven zodat ze sappig en knapperig zijn. Meng dan alle ingrediënten van de salade met gemarineerde tofu en de rest van de dressing. Schep de sushi salade op een grote platte schaal of op de borden en bestrooi met de sesamzaadjes en de verse kruiden. Serveer de rijst ernaast of erbij en smullen maar!

Bron: Green Kitchen Stories, waanzinnig mooi kookblog. Heb jij dit recept gemaakt? Verras mij dan met een foto van jouw creatie via Facebook of Twitter! Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom. Ik ben ontzettend benieuwd!

Lees ook

Hou de zomer vast: 3 vegetarische klassiekers met een verrassende twist
  • 15 September 2025

Hou de zomer vast: 3 vegetarische klassiekers met een verrassende twist

De zon laat zich misschien minder vaak zien en de avonden worden alweer korter, maar dat betekent niet dat de zomer voorbij hoeft te zijn

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
  • 05 September 2025

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs

We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken
Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?
  • 08 September 2025

Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?

Granola is niet meer weg te denken van de ontbijttafel

  • Karlijn Swaen
Artikel bekijken

0 Reacties

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.