Wil je graag lekker, vegetarisch, gezond én duurzaam eten? En wil je er niet te veel tijd aan kwijt zijn? Dan is De Krat ideaal! De maaltijdbox van de Krat bezorgt duurzaam eten bij jou thuis, met makkelijke en vegetarische recepten erbij geleverd. Zo ben je niet te veel tijd kwijt aan bedenken wat je gaat eten en boodschappen doen. Wij mogen de recepten van De Krat de komende weken delen, dus probeer ze nu zelf! Vandaag delen we het recept voor tabouleh met geitenkaas en za'atar kruiden.
Ingrediënten
Voor 4 persoon
120 g bulgur
100 g peen
125 g koolrabi
125 g yaconwortel
5 g bladpeterselie
5 g koriander
25 g veldsla
100 g geitenkaas
1 tl citroenrasp
1,5 el citroensap
1 el za’atar kruiden
3 el olijfolie (extra vierge)
peper en zout (naar smaak)
Bereidingswijze
1. Zet 50 gram bulgur per persoon op met 150 ml gezouten water per persoon op. Breng aan de kook en laat zachtjes 12-15 minuten gaar koken.
2. Schil de peen en koolrabi en rasp met de grove rasp.
3. Schil de yacon en snijd hele kleine blokjes (max 1/2 cm). De yacon heeft de zwarte modderige schil!
4. Maak intussen een dressing van de citroenrasp, citroensap en olijfolie extra vierge. Hak de peterselie en koriander fijn en voeg toe. Maak op smaak met peper en zout. Roer door de groenten.
5. Giet de bulgur af als die gaar is, laat ietsje afkoelen en meng bij de groenten samen met de za'atar kruiden.
6. Verdeel de veldsla op een mooie schaal en verspreid daarover de tabouleh. Verkruimel de geitenkaas en laat ieder deze naar smaak over de tabouleh strooien.
Heb jij dit recept gemaakt? Verras ons dan met jouw creatie in een reactie op de website of een foto op Facebook of Instagram. We zijn benieuwd!
Ingrediënten
Voor 4 persoon
120 g bulgur
100 g peen
125 g koolrabi
125 g yaconwortel
5 g bladpeterselie
5 g koriander
25 g veldsla
100 g geitenkaas
1 tl citroenrasp
1,5 el citroensap
1 el za’atar kruiden
3 el olijfolie (extra vierge)
peper en zout (naar smaak)
Bereidingswijze
1. Zet 50 gram bulgur per persoon op met 150 ml gezouten water per persoon op. Breng aan de kook en laat zachtjes 12-15 minuten gaar koken.
2. Schil de peen en koolrabi en rasp met de grove rasp.
3. Schil de yacon en snijd hele kleine blokjes (max 1/2 cm). De yacon heeft de zwarte modderige schil!
4. Maak intussen een dressing van de citroenrasp, citroensap en olijfolie extra vierge. Hak de peterselie en koriander fijn en voeg toe. Maak op smaak met peper en zout. Roer door de groenten.
5. Giet de bulgur af als die gaar is, laat ietsje afkoelen en meng bij de groenten samen met de za'atar kruiden.
6. Verdeel de veldsla op een mooie schaal en verspreid daarover de tabouleh. Verkruimel de geitenkaas en laat ieder deze naar smaak over de tabouleh strooien.
Heb jij dit recept gemaakt? Verras ons dan met jouw creatie in een reactie op de website of een foto op Facebook of Instagram. We zijn benieuwd!
Lees ook

Ontspanning
- 28 August 2025
Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend
Het einde van de zomervakantie is in zicht
- Karlijn Swaen

Recepten
- 05 September 2025
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan
- Karlijn Swaen

In mijn keuken
- 08 September 2025
Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?
Granola is niet meer weg te denken van de ontbijttafel
- Karlijn Swaen
0 Reacties
Een reactie geven
Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.