De Pulse 2000 van Weber
Het bekende barbecuemerk Weber heeft een nieuwe barbecue uitgebracht: de Pulse 2000 Elektrische barbecue. Deze barbecue is niet alleen volledig elektrisch, maar ook ontzettend fijn in gebruik. Het bevat namelijk twee afzonderlijk regelbare barbecuezones. Hierdoor kan je op de ene helft je tempeh ribs op lekker hoog vuur braden, terwijl je op de andere helft je groenten op een lager vuurtje grilt. Super handig!
Daarnaast heeft de barbecue nog véél meer voordelen, zoals een netjes opvangsysteem voor de resten van je barbecuegerechten. Heb jij nou geen tuin waarin je een barbecue kwijt kan? Geen zorgen! Voor de Pulse 2000 heb je helemaal geen tuin nodig om heerlijk te kunnen barbecueën. Deze barbecue is ook geschikt voor op het balkon!
Ingrediënten
Voor
personen
Ingrediënten
Voor de frisse koolsla
Voor de barbecuesaus
Bereidingswijze
Stap 1
Meng de ingrediënten voor de barbecuesaus in een steelpannetje. Breng aan de kook en laat op heel laag vuur 8-10 minuutjes sudderen. Laat afkoelen.
Stap 2
Leg de gesneden tempeh in een kom of diep bord. Giet hier de helft van de barbecuesaus overheen. Gebruik een kwast om de tempeh ‘ribs’ in te smeren met de barbecuesaus en laat 20 minuten marineren.
Stap 3
Maak ondertussen de frisse koolsalade. Meng de spitskool, wortels en venkel in een ruime mengkom. Meng de plantaardige yoghurt, vegan mayonaise, appelazijn en Dijonmosterd in een aparte kom. Roer dit nu door de koolsalade heen en meng als laatste het venkelzaad erdoorheen.
Stap 4
Meng 75 gram boter met de geperste knoflook. Breng op smaak met zout en peper en zet apart.
Stap 5
Vermaal de cashewnoten in een keukenmachine grof. Smelt ondertussen de overgebleven boter en meng dit met de cashewnoten en panko.
Stap 6
Verwarm de Pulse 2000 Elektrische barbecue tot 200 °C.
Stap 7
Gril de tempeh ribs ongeveer 4-5 minuten per kant tot mooie grillstrepen ontstaan.
Stap 8
Smeer de maïskolven in met knoflookboter. Grill de maïskolven ongeveer 8-10 minuten op verschillende kanten tot deze mooi goudbruin worden. Leg de mais nu op een aluminiumschaal, smeer nogmaals in met knoflookboter en strooi de notencrumble eroverheen. Laat het geheel nog 2-3 minuten krokant worden. Haal van de warmtebron en garneer met peterselie.
Stap 9
Serveer de tempeh ribs direct met extra barbecuesaus, de frisse koolsla en de maïskolven.
Heb jij dit lekkere vegan barbecuerecept al geprobeerd?
Welke gerechten maak jij graag van de barbecue? Verras ons met een foto van jouw creatie via Facebook of Instagram. We zijn benieuwd!
Lees hier onze favoriete barbecue modellen!
Lees ook

- 05 September 2025
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan
- Karlijn Swaen

- 28 August 2025
Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend
Het einde van de zomervakantie is in zicht
- Karlijn Swaen

- 04 September 2025
Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem
Heb je zin in een zonnige lunch die je direct meeneemt naar Italië
- Karlijn Swaen
0 Reacties
Een reactie geven
Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.