Bij De Hippe Vegetariër zijn we gek op goed gevulde en smaakvolle maaltijdsalades. Deze Thaise currysalade is een frisse variant op de warme Thaise curry's. Deze salade zit bomvol ingrediënten met rijst, geroosterde kikkererwten, verschillende groenten en een currydressing. Hoe lekker! Chantal van Feelgoodbyfood deelde met ons het recept.
Ingrediënten
Voor
personen
Voor de salade
Voor de dressing
Bereidingswijze
Stap 1
Kook de rijst volgens de bereidingswijze op de verpakking en verwarm de oven voor op 220 graden. Meng in een kom de kikkererwten, een eetlepel olijfolie, de kurkuma en de paprikapoeder. Hussel door elkaar en spreid over een ovenplaat met bakpapier. Rooster de kikkererwten in 20 minuten knapperig. Snijd de broccoli in roosjes, kook in 5 minuten beetgaar en giet af. Kruid eventueel met een beetje kurkuma als je daarvan houdt. Snijd de lente-ui in stukjes en de komkommer in plakjes. Snijd met een juliennesnijder de wortel in slierten. Verdeel de spinazie en lente ui over twee borden en schep hier de rijst overheen. Verdeel vervolgens de komkommer, wortel, broccoli en de geroosterde kikkererwten over de borden. Garneer met cashewnoten. Meng voor de dressing alle ingrediënten in een kommetje en besprenkel over de salade.
Heb jij dit gerecht gemaakt? Verras ons dan met jouw creatie op Facebook, Twitter of Instagram. We zijn benieuwd!
Lees ook

- 05 September 2025
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan
- Karlijn Swaen

- 28 August 2025
Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend
Het einde van de zomervakantie is in zicht
- Karlijn Swaen

- 04 September 2025
Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem
Heb je zin in een zonnige lunch die je direct meeneemt naar Italië
- Karlijn Swaen
0 Reacties
Een reactie geven
Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.