Thaise currysalade met rijst, kikkererwten en currydressing
Chantal Meijer

Thaise currysalade met rijst, kikkererwten en currydressing

zaterdag 18 november 2017
Naar recept

Bij De Hippe Vegetariër zijn we gek op goed gevulde en smaakvolle maaltijdsalades. Deze Thaise currysalade is een frisse variant op de warme Thaise curry's. Deze salade zit bomvol ingrediënten met rijst, geroosterde kikkererwten, verschillende groenten en een currydressing. Hoe lekker! Chantal van Feelgoodbyfood deelde met ons het recept.

Ingrediënten

Voor

4

personen

Voor de salade

Voor de dressing

Bereidingswijze

Stap 1

Kook de rijst volgens de bereidingswijze op de verpakking en verwarm de oven voor op 220 graden. Meng in een kom de kikkererwten, een eetlepel olijfolie, de kurkuma en de paprikapoeder. Hussel door elkaar en spreid over een ovenplaat met bakpapier. Rooster de kikkererwten in 20 minuten knapperig. Snijd de broccoli in roosjes, kook in 5 minuten beetgaar en giet af. Kruid eventueel met een beetje kurkuma als je daarvan houdt. Snijd de lente-ui in stukjes en de komkommer in plakjes. Snijd met een juliennesnijder de wortel in slierten. Verdeel de spinazie en lente ui over twee borden en schep hier de rijst overheen. Verdeel vervolgens de komkommer, wortel, broccoli en de geroosterde kikkererwten over de borden. Garneer met cashewnoten. Meng voor de dressing alle ingrediënten in een kommetje en besprenkel over de salade.

Heb jij dit gerecht gemaakt? Verras ons dan met jouw creatie op Facebook, Twitter of Instagram. We zijn benieuwd!

Lees ook

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
  • 05 September 2025

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs

We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken
Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend
  • 28 August 2025

Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend

Het einde van de zomervakantie is in zicht

  • Karlijn Swaen
Artikel bekijken
Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem
  • 04 September 2025

Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem

Heb je zin in een zonnige lunch die je direct meeneemt naar Italië

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken

0 Reacties

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.