
Thaise noedelsoep
Als je denkt aan de geurige straten van Bangkok, dan komen de beelden van kleurrijke kraampjes vol met dampende gerechten in je op. Eén van de sterren van deze culinaire show is de Thaise noedelsoep.
Bij een goede Thaise noedelsoep beginnen we met de noedels. Je kunt kiezen voor rijstnoedels of de traditionele ei-noedels, afhankelijk van je voorkeur. De noedels zijn vaak een perfecte basis, zacht en vol van smaak. In de vegetarische versie kunnen ze worden aangevuld met heerlijke groenten zoals paprika, broccoli en taugé, die allemaal een kleurrijk palet aan texturen en smaken brengen.
De echte magie zit daarentegen in de bouillon. Door deze te mixen met een heerlijk, romige kokosmelk, krijg je die authentieke Thaise noedelsoep smaak. Ga snel door naar het recept om zelf aan de slag te gaan.
Ingrediënten
Voor
personen
Ingrediënten voor de Thaise noedelsoep
Zo maak je de noedelsoep
Stap 1
Verwijder de zaadlijsten van de rode peper, snijd fijn en rasp de gember. Snijd de winterpeen julienne (hele dunne reepjes).
Stap 2
Verhit olie in een wok of hapjes pan en fruit de gember en rode peper even aan. Voeg het bouillonblokje en de kokosmelk toe en breng zachtjes aan de kook.
Stap 3
Breek de broccoli in kleine roosjes en borstel de paddenstoelen schoon. Voeg toe aan de bouillon en laat ca. 5 minuten meekoken. Breng op smaak met limoensap, chilivlokken en eventueel sojasaus.
Stap 4
Kook het eitje hard in ca. 8 minuten. Week de noedels ca. 2 minuten in warm water.
Stap 5
Giet de noedels af en verdeel over 2 kommetjes. Giet de bouillon over de noedels en serveer met verse koriander, bosui, wortel, een partje limoen en een half eitje.
Heb jij dit recept voor Thaise noedelsoep gemaakt?
Laat het ons weten in een reactie, op Facebook of op Instagram. We zijn benieuwd!
Lees ook

- 15 September 2025
Hou de zomer vast: 3 vegetarische klassiekers met een verrassende twist
De zon laat zich misschien minder vaak zien en de avonden worden alweer korter, maar dat betekent niet dat de zomer voorbij hoeft te zijn
- Karlijn Swaen

- 05 September 2025
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan
- Karlijn Swaen

- 08 September 2025
Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?
Granola is niet meer weg te denken van de ontbijttafel
- Karlijn Swaen
6 Reacties
Ik zag in het recept bij de ingrediënten 2 x halve peen staan, moet dit niet 1 x halve peen en 1 x halve broccoli zijn? De gember mis ik ook nog bij de ingrediëntenlijst
13:02 07 oktober 2024Hi Saskia! Daar is inderdaad iets fout gegaan. Bedankt!! Liefs, Karlijn
20:11 28 oktober 2024Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.
Wat een geweldig recept, ik heb het in juni al een paar keer gemaakt. Ik krijg morgen gasten en heb dit recept maar weer tevoorschijn gehaald. Nog een suggestie wat je er eventueel bij kunt serveren? Ik zit zelf aan papadums te denken.....
12:10 19 januari 2024Hoi Mieke, papadums lijken mij erg lekker bij de noedelsoep! Dipjes erbij is ook altijd goed :-) Veel plezier alvast vandaag!
12:10 19 januari 2024Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.
Voeg je hier helemaal geen water toe aan het gerecht?
12:10 19 januari 2024Hoi Timon, zoals ik het lees klopt dat inderdaad! Er wordt in dit recept van ZTRDG kokosmelk en een bouillonblokje gebruikt in plaats van water en een bouillonblokje. Groetjes, Lieske
12:10 19 januari 2024Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.
Vandaag gemaakt, erg lekker
12:10 19 januari 2024Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.
Een reactie geven
Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.