Thaise quinoa salade
Dit recept is een favoriet bij ons op de redactie. Deze Thaise quinoa salade zit namelijk vol smaak en i, volgens ons, perfect in balans qua smaken. De quinoa zorgt voor een voedzame basis, terwijl de combinatie van rode kool, paprika en winterpeen voor een mooie mix van kleuren en texturen zorgt. De zelfgemaakte dressing op basis van pindakaas en sojasaus geeft het geheel een rijke smaak, met een vleugje zoet door de agavesiroop en een frisse kick van gember. Deze salade is perfect voor zowel lunch als diner!
Gember-pindasaus
Stiekem vinden wij de dressing van dit recept de ster van de show. Het is de perfecte combinatie tussen romig, pittig en lichtzoet. We vragen onszelf ook wel vaak af waarom we deze dressing niet vaker maken. Je kunt deze dressing namelijk ook perfect gebruiken bij andere gerechten, als dip of bijvoorbeeld over je noedels. De pittige ondertoon van gember maakt 'm verfrissend en oppeppend, terwijl de pindakaas een volle, hartige basis geeft. Een saus die écht alles leuker maakt!
Ingrediënten
Voor
personen
Ingrediënten voor de Thaise quinoa salade
Ingrediënten voor de dressing
Ter garnering
Bereiding van de quinoa salade
Stap 1
Bereid de quinoa volgens de instructies op de verpakking en laat afkoelen.
Stap 2
Meng de ingrediënten voor de dressing in een kom tot een glad geheel. Proef en breng op smaak met zout en peper.
Stap 3
Doe de quinoa, samen met de bosuien, winterpeen, rode paprika, rode ui, rode kool en taugé in een grote saladeschaal. Voeg de dressing toe en hussel het geheel door elkaar.
Stap 4
Verdeel de salade over de borden, garneer met de cashewnoten en koriander en serveer met een limoenpartje.
Heb jij deze Thaise quinoa salade gemaakt?
Laat het ons weten in een reactie, op Facebook, of op Instagram. We zijn benieuwd!
Benieuwd naar meer van onze favoriete veganistische recepten? Klik dan hier!
Lees ook

- 05 September 2025
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan
- Karlijn Swaen

- 28 August 2025
Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend
Het einde van de zomervakantie is in zicht
- Karlijn Swaen

- 04 September 2025
Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem
Heb je zin in een zonnige lunch die je direct meeneemt naar Italië
- Karlijn Swaen
0 Reacties
Een reactie geven
Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.