Deze rode currysoep is een hele fijne afwisseling op normale curry. Een heerlijke verwarmende soep voor in de winter, vol groente, smaken en structuur door de romigheid van de kokosmelk en cashewnoten en zoete aardappel noodles voor de bite. Chantal van Feelgoodbyfood deelde met ons haar recept!
Ingrediënten
Voor
personen
Ingrediënten
Bereidingswijze
Snipper de ui en laat de kikkererwten uitlekken. Verhit een soeppan en bak de ui, kikkererwten en de currypasta even 2 minuten aan zodat de smaken goed vrijkomen. Voeg vervolgens de kokosmelk en de bouillon toe en verwarm 5 minuten op laag vuur. Schil ondertussen de zoete aardappel en maak hier slierten van met een spirelli. Snijd de paksoi in stukjes. Voeg de zoete aardappel slierten en paksoi toe aan de soep en laat nog 5 minuten staan op laag vuur. Rooster ondertussen de cashewnoten in een pan. Schenk de soep in de kommen en garneer met de geroosterde cashewnoten en eventueel wat verse koriander.
Heb jij deze currysoep gemaakt? Deel dan jouw creatie op Instagram, Twitter of Facebook. We zijn benieuwd!

Lees ook

- 15 September 2025
Hou de zomer vast: 3 vegetarische klassiekers met een verrassende twist
De zon laat zich misschien minder vaak zien en de avonden worden alweer korter, maar dat betekent niet dat de zomer voorbij hoeft te zijn
- Karlijn Swaen

- 05 September 2025
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan
- Karlijn Swaen

- 08 September 2025
Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?
Granola is niet meer weg te denken van de ontbijttafel
- Karlijn Swaen
0 Reacties
Een reactie geven
Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.