Thaise rode currysoep met zoete aardappel noodels
Chantal Meijer

Thaise rode currysoep met zoete aardappel noodels

zaterdag 20 januari 2018
Naar recept

Deze rode currysoep is een hele fijne afwisseling op normale curry. Een heerlijke verwarmende soep voor in de winter, vol groente, smaken en structuur door de romigheid van de kokosmelk en cashewnoten en zoete aardappel noodles voor de bite. Chantal van Feelgoodbyfood deelde met ons haar recept!

Ingrediënten

Voor

4

personen

Ingrediënten

Bereidingswijze


Snipper de ui en laat de kikkererwten uitlekken. Verhit een soeppan en bak de ui, kikkererwten en de currypasta even 2 minuten aan zodat de smaken goed vrijkomen. Voeg vervolgens de kokosmelk en de bouillon toe en verwarm 5 minuten op laag vuur. Schil ondertussen de zoete aardappel en maak hier slierten van met een spirelli. Snijd de paksoi in stukjes. Voeg de zoete aardappel slierten en paksoi toe aan de soep en laat nog 5 minuten staan op laag vuur. Rooster ondertussen de cashewnoten in een pan. Schenk de soep in de kommen en garneer met de geroosterde cashewnoten en eventueel wat verse koriander.

Heb jij deze currysoep gemaakt? Deel dan jouw creatie op Instagram, Twitter of Facebook. We zijn benieuwd!

Lees ook

Hou de zomer vast: 3 vegetarische klassiekers met een verrassende twist
  • 15 September 2025

Hou de zomer vast: 3 vegetarische klassiekers met een verrassende twist

De zon laat zich misschien minder vaak zien en de avonden worden alweer korter, maar dat betekent niet dat de zomer voorbij hoeft te zijn

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
  • 05 September 2025

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs

We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken
Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?
  • 08 September 2025

Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?

Granola is niet meer weg te denken van de ontbijttafel

  • Karlijn Swaen
Artikel bekijken

0 Reacties

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.