Tikka Masala met knolselderij
Eke Mariën

Tikka Masala met knolselderij

donderdag 01 maart 2018
Naar recept

Knolselderij is een van onze favoriete winterse groenten. Je kan er ontzettend veel kanten mee op. In deze Tikka Masala dient de knolselderij als vleesvervanger. Onze favoriete kookexpert Eke Mariën van Koken met Kennis deelt zijn recept voor dit smaakvolle gerecht! 

Ingrediënten

Voor

4

personen

Ingrediënten

Bereidingswijze

Stap 1

Kook de eieren hard. Spoel ze koud.

Stap 2

Snijd de knolselderij in blokken van 2 cm.

Stap 3

Fruit de ui en knoflook een paar minuten in 2 eetlepels olie. Voeg de knolselderij, gember en komijnzaadjes toe en bak een paar minuten mee. Schep de inhoud van het potje Tikka Masala in de pan en voeg vervolgens dezelfde inhoud aan water toe. Roer alles goed door en doe de room en tomatenblokjes erbij. Meng het geheel goed en breng daarna alles aan de kook. Laat op laag vuur 15 minuten koken met een deksel op de pan tot de blokjes knolselderij zacht zijn (maar nog niet papperig).

Stap 4

Pel de eieren en leg ze bij de blokjes in de Tikka Masala. Serveer en bestrooi ruim met verse koriander.

Tip: Lekker met yoghurt (voor de frisheid) en gekookte basmati rijst met korianderolie (200 g gekookte warme rijst voor 4 personen mengen met 10 g verse koriander, gepureerd met 3 el olie)

Heb jij dit recept gemaakt? Verras ons dan met jouw creatie op Facebook, Instagram of Twitter. Laat ook weten wat je ervan vond. We zijn benieuwd!

Lees ook

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
  • 05 September 2025

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs

We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken
Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend
  • 28 August 2025

Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend

Het einde van de zomervakantie is in zicht

  • Karlijn Swaen
Artikel bekijken
Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem
  • 04 September 2025

Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem

Heb je zin in een zonnige lunch die je direct meeneemt naar Italië

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken

1 Reacties

Knolselderij is inderdaad een lekkere en veelzijdige groente. Ik bak hem vaak in blokjes als vervanger van aardappelen. Dank je wel voor dit heerlijke en originele recept. Ik heb het voor het eerst gemaakt in januari vorig jaar en de foto daarvan kun je zien tussen mijn andere bordjes eten op @dagelijksekookkunst.

12:02 19 januari 2024

Hoi Petra, wat leuk om te horen dat je zo enthousiast bent over dit recept! Jouw versie ziet er ook erg lekker uit :-)

12:02 19 januari 2024

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.