Tomaat is een van de meest veelzijdige vruchten die gebruikt kan worden in zoete en hartige gerechten. Doordeweeks gebruiken wij tomaat veel in salades, soepen en sauzen. Vandaag delen wij graag het recept voor: tomaat Van Eigen Bodem tarte tatin met rode ui en basilicum. Feestelijk met tomaat!
Voor 4 personen
4 vellen bladerdeeg
20 cherrytomaten, gehalveerd
2 rode uien, in ringen
1 knoflookteen, geperst
4 el balsamicoazijn
3 el boter
7 g basilicum, grofgesneden
2 el parmezaanse kaas
zout en peper
Extra:
taartvorm (20 cm)
Smakelijk!
Heb jij dit recept gemaakt? Deel een foto van jouw creatie met ons via Facebook, Instagram of Twitter. Wij zijn benieuwd
Wat heb je nodig?
Voor 4 personen
4 vellen bladerdeeg
20 cherrytomaten, gehalveerd
2 rode uien, in ringen
1 knoflookteen, geperst
4 el balsamicoazijn
3 el boter
7 g basilicum, grofgesneden
2 el parmezaanse kaas
zout en peper
Extra:
taartvorm (20 cm)
Hoe maak je deze tarte tatin met rode ui en basilicum?
- Verwarm de oven voor op 200°C. Leg de vellen bladerdeeg zo neer dat ze elkaar met 2 mm overlappen. Rol met een deegroller nog een paar keer over het deeg zodat de losse vellen een geheel vormen.
- Verhit boter in een koekenpan, zet het vuur laag en fruit de rode ui in totaal 3 minuten goudbruin. Voeg de knoflook toe. Bak 2 minuten mee voordat je de cherrytomaten en balsamicoazijn toevoegt. Laat het geheel 5 minuten sudderen op laag vuur tot de balsamicoazijn stroperig is. Breng op smaak met zout en peper.
- Schep het tomatenmengsel in een ingevette taartvorm. Dek de tomaten af met het bladerdeeg en bak dit 20 minuten in de oven tot het deeg goudbruin en knapperig is. Haal de tarte tatin uit de oven en laat 5 minuten afkoelen.
- Plaats een bord op de bovenzijde van de taartvorm en draai de taart om zodat de taart met de tomaten boven op het bord liggen en het bladerdeeg niet meer de bovenkant maar de onderkant is. Garneer de taart met basilicum en vlokken Parmezaanse kaas, snijd in mooie punten en serveer direct.
Smakelijk!
Heb jij dit recept gemaakt? Deel een foto van jouw creatie met ons via Facebook, Instagram of Twitter. Wij zijn benieuwd
Lees ook

Recepten
- 05 September 2025
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan
- Karlijn Swaen

Ontspanning
- 28 August 2025
Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend
Het einde van de zomervakantie is in zicht
- Karlijn Swaen

Recepten
- 04 September 2025
Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem
Heb je zin in een zonnige lunch die je direct meeneemt naar Italië
- Karlijn Swaen
3 Reacties
De parmezaan kan wel bij de ingrediënten.
11:55 19 januari 2024Hi Yolande, Je hebt helemaal gelijk. We hebben het direct aangepast! Liefs, Karlijn
11:55 19 januari 2024Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.
Erg lekker. Heb bladerdeeg bestreken met losgeklopt ei en bestrooid met parmezaanse kaas.
11:55 19 januari 2024Hi Marco, Dat klinkt heerlijk!
11:55 19 januari 2024Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.
O, wat was déze verrukkelijk! En niet eens moeilijk. Én vegan ( te maken). Ik kreeg er mooie complimenten over.
11:55 19 januari 2024Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.
Een reactie geven
Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.