Tomatensoep met kikkererwten en kokos
Isabel Boerdam

Tomatensoep met kikkererwten en kokos

maandag 15 september 2014

Heerlijk verwarmende soep, ook lekker op een zomerse dag als lichte avondmaaltijd, vol mediterrane smaken met kokosmelk en kikkererwten. Mmm…



Wat heb je nodig? Voor de soep: 1 ui 2 tenen knoflook (heel!) 400 g gepelde tomaten 200 g kikkererwten 400 ml kokosmelk 200 ml water ½ theelepel bruine suiker 1 theelepel paprikapoeder 3 takjes verse tijm, de blaadjes balsamico azijn olijfolie zout en peper Voor de garnering: (optioneel) Handje geraspte parmezaanse kaas Handje geroosterde pijnboompitten Zet alles op je lijst Hoe maak je dit fijne soepje? Snij de ui fijn. Verhit olijfolie in een koekenpan, voeg de ui toe, twee hele teentjes knoflook en zout en peper naar smaak. Voeg wanneer de ui glazig begint te worden de paprikapoeder toe en een scheut balsamico azijn, roer goed door elkaar. Voeg dan de gepelde tomaten toe samen met de suiker en de tijmblaadjes, en roer opnieuw. Voeg de helft van de kikkererwten toe, de kokosmelk en het water, zet het vuur laag en laat 20-30 minuten zachtjes inkoken. Haal de knoflooktenen eruit en doe alles in de keukenmachine, mix tot een egale massa. Proef en breng op smaak met extra kokosmelk, balsamico azijn, zout en peper. Verdeel over de kommetjes, voeg de overige kikkererwten toe en garneer naar wens met parmezaanse kaas, pijnboompitten, extra tijm of een scheutje olijfolie. Je bent klaar om te serveren! Bron: Love and Lemons. Respect voor dit prachtige kookblog. 

Heb jij dit recept gemaakt?

Verras ons dan met een foto van jouw creatie via Facebook of Twitter! Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom. Wij zijn ontzettend benieuwd!

Nog meer recepten proberen met kokosmelk? Neem dan eens hier een kijkje!

Lees ook

Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend
  • 28 August 2025

Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend

Het einde van de zomervakantie is in zicht

  • Karlijn Swaen
Artikel bekijken
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
  • 05 September 2025

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs

We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken
Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?
  • 08 September 2025

Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?

Granola is niet meer weg te denken van de ontbijttafel

  • Karlijn Swaen
Artikel bekijken

7 Reacties

Voor hoeveel personen is het recept hierboven?

12:20 19 januari 2024

Hoi! Het recept is voor 2 personen (als maaltijdsoep). Groetjes, Lieske

12:20 19 januari 2024

Leuk recept. Alleen vind ik de ingrediëntenlijst erg vaag, 1,5 glas water en een blik kokosmelk...? Bij mij in de supermarkt staat kokosmelk in blikken van 3 verschillende maten.. Ik zou het graag in aantal milliliter of gram zien.

12:20 19 januari 2024

Hoi Demi, je hebt helemaal gelijk! In dit recept mag je uitgaan van 400 ml kokosmelk en 200 ml water.

12:20 19 januari 2024

Jummie! Vast gemaakt voor eerste kerstdag. Ben benieuwd wat de familie ervan vindt. Het huis ruikt ook zo lekker.

12:20 19 januari 2024

Leuk om te horen Roos!! En???

12:20 19 januari 2024

Een heerlijke soep heb er van genoten en zeker weer voor herhaling om te maken

12:20 19 januari 2024

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.