TRENDING: 3 x watermeloen pizza
Miriam Groot

TRENDING: 3 x watermeloen pizza

maandag 11 juni 2018
Watermeloen met kokosyoghurt en fruitige toppings gaan supergoed samen. Wat is er nu beter dan een groot, verfrissend en dorstlessend stuk watermeloen als toetje of ontbijt? Nu is watermeloen al heerlijk van zichzelf, maar het kan nooit kwaad om er wat leuks mee te doen. Een watermeloenpizza is leuk en makkelijk om te maken en gegarandeerd een succes op feestjes. Je kunt eindeloos variëren met toppings, maar hier alvast drie suggesties: pizza met munt en bosvruchten, pizza met nectarine en pistache of pizza met chocolade en sinaasappel! Hier vind je alle drie de recepten op een rijtje.

Wat heb je nodig voor de pizza's?


Voor de bodem:


  • 1 watermeloen

  • kokosyoghurt


Voor de bosvruchten/munt-pizza:

  • een handje blauwe bessen

  • een handje frambozen

  • een handje bramen

  • 2 grote aardbeien

  • een handje verse munt


  • Voor de nectarine/pistache-pizza:

    • 2 nectarines

    • een handje pistachenoten


    Voor de sinaasappel/chocolade-pizza:

    1 grote sinaasappel
  • 50 gram pure chocolade

  • Optioneel: raw cacao nibs


  • Hoe maak je de pizza?
    Snijd de watermeloen in plakken van 2-3 centimeter dik. Snijd deze vervolgens in driehoeken en smeer hier een dikke laag kokosyoghurt overheen. Beleg met je favoriete toppings en geniet!

     



    Wil je meer van Miriam zien? Check haar Instagram: @plantbasedbrekkie.

    Heb jij dit recept gemaakt? Verras ons dan met een foto van jouw creatie via Facebook, Instagram of Twitter! Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom. We zijn ontzettend benieuwd!

     

    Lees ook

    Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
    • 05 September 2025

    Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs

    We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan

    • Karlijn Swaen
    Recept bekijken
    Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend
    • 28 August 2025

    Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend

    Het einde van de zomervakantie is in zicht

    • Karlijn Swaen
    Artikel bekijken
    Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem
    • 04 September 2025

    Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem

    Heb je zin in een zonnige lunch die je direct meeneemt naar Italië

    • Karlijn Swaen
    Recept bekijken

    0 Reacties

    Een reactie geven

    Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.