TRENDING: Italian Savoury Oats
Miriam Groot

TRENDING: Italian Savoury Oats

zondag 15 oktober 2017
Je kunt eindeloos variëren met havermout, maar heb je wel eens hartige havermoutpap geprobeerd? Laat die theelepel kaneel plaatsmaken voor een snufje zout en peper, verse kruiden, geroosterde groenten en wat plantaardige olie. Klinkt misschien gek, maar het is zeker het proberen waard. Ben je niet zo’n fan van een hartig ontbijt? Je kunt deze savoury oatmeal ook heel goed als lunch of diner eten!

Wat heb je nodig voor de Italiaanse havermoutpap?

  • 50 gram havermout

  • 375 milliliter water

  • een half groenten bouillonblokje

  • een handje gekleurde cherry tomaatjes, gehalveerd

  • een handje verse basilicum

  • 1 theelepel basilicum olijfolie

  • zout en peper naar smaak


Hoe maak je deze havermoutpap?
Breng het water aan de kook en voeg de havermout en het halve bouillonblokje toe. Zet het vuur laag en laat de havermout zachtjes doorkoken voor 10-15 minuten tot het de gewenste structuur heeft. Voeg peper en zout toe naar smaak. Schep de pap in een bakje. Strooi wat basilicum olijfolie, verse basilicumblaadjes en gekleurde cherrytomaatjes over de havermoutpap.


Wil je meer van Miriam zien? Check haar Instagram: @plantbasedbrekkie.

Heb jij dit recept gemaakt? Verras ons dan met een foto van jouw creatie via Facebook, Instagram of Twitter! Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom. We zijn ontzettend benieuwd!

 

Lees ook

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
  • 05 September 2025

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs

We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken
Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend
  • 28 August 2025

Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend

Het einde van de zomervakantie is in zicht

  • Karlijn Swaen
Artikel bekijken
Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem
  • 04 September 2025

Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem

Heb je zin in een zonnige lunch die je direct meeneemt naar Italië

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken

0 Reacties

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.