TRENDING: Papaya met pittige avocadosalsa
Miriam Groot

TRENDING: Papaya met pittige avocadosalsa

maandag 28 mei 2018
Zomerser dan deze gevulde papaya wordt het waarschijnlijk niet. De tropische vrucht wordt meestal met zoet fruit gevuld, maar ook met een hartigere vulling is 'ie lekker. Wist je dat je papayazaadjes ook kunt eten? Deze hebben een peperachtige smaak en passen perfect in de pittige avocadosalsa.

Wat heb je nodig?
1 rijpe papaya
1 avocado, in blokjes
1 rode ui, gesnipperd
1/2 rode peper, fijngesneden
3 eetlepels pompoenpitten
sap van een halve citroen
2 eetlepels agave siroop
verse koriander naar smaak

Hoe maak je het?
1. Snijd de papaya door de helft. Schep de zaadjes eruit, maar gooi deze niet weg. De zaadjes hebben een scherpe smaak en zijn een heerlijke toevoeging aan de avocadosalsa.
2. Schep in een kom de avocadoblokjes, rode ui, rode peper, pompoenpitten, koriander en papayazaadjes naar smaak door elkaar.
3. Meng het citroensap met de agave siroop en schep dit door de salsa.
4. Vul de papaya met de pittige avocadosalsa.


Heb jij dit recept gemaakt? Verras ons dan met jouw creatie op Facebook, Instagram of Twitter. We zijn benieuwd!

Lees ook

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
  • 05 September 2025

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs

We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken
Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend
  • 28 August 2025

Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend

Het einde van de zomervakantie is in zicht

  • Karlijn Swaen
Artikel bekijken
Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem
  • 04 September 2025

Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem

Heb je zin in een zonnige lunch die je direct meeneemt naar Italië

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken

0 Reacties

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.