Zomerser dan deze gevulde papaya wordt het waarschijnlijk niet. De tropische vrucht wordt meestal met zoet fruit gevuld, maar ook met een hartigere vulling is 'ie lekker. Wist je dat je papayazaadjes ook kunt eten? Deze hebben een peperachtige smaak en passen perfect in de pittige avocadosalsa.
Wat heb je nodig?
1 rijpe papaya
1 avocado, in blokjes
1 rode ui, gesnipperd
1/2 rode peper, fijngesneden
3 eetlepels pompoenpitten
sap van een halve citroen
2 eetlepels agave siroop
verse koriander naar smaak
Hoe maak je het?
1. Snijd de papaya door de helft. Schep de zaadjes eruit, maar gooi deze niet weg. De zaadjes hebben een scherpe smaak en zijn een heerlijke toevoeging aan de avocadosalsa.
2. Schep in een kom de avocadoblokjes, rode ui, rode peper, pompoenpitten, koriander en papayazaadjes naar smaak door elkaar.
3. Meng het citroensap met de agave siroop en schep dit door de salsa.
4. Vul de papaya met de pittige avocadosalsa.
Heb jij dit recept gemaakt? Verras ons dan met jouw creatie op Facebook, Instagram of Twitter. We zijn benieuwd!
Wat heb je nodig?
1 rijpe papaya
1 avocado, in blokjes
1 rode ui, gesnipperd
1/2 rode peper, fijngesneden
3 eetlepels pompoenpitten
sap van een halve citroen
2 eetlepels agave siroop
verse koriander naar smaak
Hoe maak je het?
1. Snijd de papaya door de helft. Schep de zaadjes eruit, maar gooi deze niet weg. De zaadjes hebben een scherpe smaak en zijn een heerlijke toevoeging aan de avocadosalsa.
2. Schep in een kom de avocadoblokjes, rode ui, rode peper, pompoenpitten, koriander en papayazaadjes naar smaak door elkaar.
3. Meng het citroensap met de agave siroop en schep dit door de salsa.
4. Vul de papaya met de pittige avocadosalsa.
Heb jij dit recept gemaakt? Verras ons dan met jouw creatie op Facebook, Instagram of Twitter. We zijn benieuwd!
Lees ook

Recepten
- 15 September 2025
Hou de zomer vast: 3 vegetarische klassiekers met een verrassende twist
De zon laat zich misschien minder vaak zien en de avonden worden alweer korter, maar dat betekent niet dat de zomer voorbij hoeft te zijn
- Karlijn Swaen

Recepten
- 05 September 2025
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan
- Karlijn Swaen

In mijn keuken
- 08 September 2025
Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?
Granola is niet meer weg te denken van de ontbijttafel
- Karlijn Swaen
0 Reacties
Een reactie geven
Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.