Je kunt eindeloos variëren met havermout, maar heb je wel eens hartige havermoutpap geprobeerd? Laat die theelepel kaneel plaatsmaken voor een snufje zout en peper, verse kruiden, geroosterde groenten en wat plantaardige olie. Klinkt misschien gek, maar het is zeker het proberen waard. Ben je niet zo’n fan van een hartig ontbijt? Je kunt deze savoury oatmeal ook heel goed als lunch of diner eten!
Wat heb je nodig voor de Zuid Amerikaanse havermoutpap?
Hoe maak je deze havermoutpap?
Breng het water aan de kook en voeg de havermout en het halve bouillonblokje toe. Zet het vuur laag en laat de havermout zachtjes doorkoken voor 10-15 minuten tot het de gewenste structuur heeft. Voeg peper en zout toe naar smaak. Schep de pap in een bakje. Meng de pompoenblokjes in een kom samen met 1 eetlepel gesmolten kokosolie, 4-5 verse, gesneden salieblaadjes, peper en zout. Rooster de pompoenblokjes voor 20-30 minuten in de oven op 200 graden. Strooi dit, samen met de overige salieblaadjes en de walnootolie over de havermoutpap. Een gebakken of zachtgekookt ei past heel goed bij dit gerecht, maar om het vegan te houden, heb ik dit niet gedaan.
Wat heb je nodig voor de Zuid Amerikaanse havermoutpap?
- 50 gram havermout
- 375 milliliter water
- een half groenen bouillonblokje
- 1/3 van een pompoen, geschild en in blokjes
- 10 blaadjes verse salie
- 1 eetlepel kokosolie
- 1 theelepel walnootolie
- zout en peper naar smaak
- optioneel: een gebakken of zachtgekookt ei
Hoe maak je deze havermoutpap?
Breng het water aan de kook en voeg de havermout en het halve bouillonblokje toe. Zet het vuur laag en laat de havermout zachtjes doorkoken voor 10-15 minuten tot het de gewenste structuur heeft. Voeg peper en zout toe naar smaak. Schep de pap in een bakje. Meng de pompoenblokjes in een kom samen met 1 eetlepel gesmolten kokosolie, 4-5 verse, gesneden salieblaadjes, peper en zout. Rooster de pompoenblokjes voor 20-30 minuten in de oven op 200 graden. Strooi dit, samen met de overige salieblaadjes en de walnootolie over de havermoutpap. Een gebakken of zachtgekookt ei past heel goed bij dit gerecht, maar om het vegan te houden, heb ik dit niet gedaan.
Wil je meer van Miriam zien? Check haar Instagram: @plantbasedbrekkie.
Heb jij dit recept gemaakt? Verras ons dan met een foto van jouw creatie via Facebook, Instagram of Twitter! Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom. We zijn ontzettend benieuwd!
Lees ook

Recepten
- 05 September 2025
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan
- Karlijn Swaen

Ontspanning
- 28 August 2025
Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend
Het einde van de zomervakantie is in zicht
- Karlijn Swaen

Recepten
- 04 September 2025
Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem
Heb je zin in een zonnige lunch die je direct meeneemt naar Italië
- Karlijn Swaen
0 Reacties
Een reactie geven
Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.