TRENDING: Vegan wentelteefjes met kruidige dadelcompote
Miriam Groot

TRENDING: Vegan wentelteefjes met kruidige dadelcompote

vrijdag 15 juni 2018

Als ik vroeger tussen de middag thuis kwam om te eten, kon ik soms al aan het begin van de straat ruiken dat mijn moeder wentelteefjes had gebakken. Zoals mijn moeder ze maakte, zal ik ze niet meer eten (zij gebruikte namelijk eieren in het beslag). Maar ik moet zeggen: dit recept voor vegan wentelteefjes is minstens zo lekker! De kruidige dadelcompote maakt het helemaal af.


Wat heb je nodig?
Voor acht wentelteefjes
8 sneetjes brood
250 ml plantaardige melk
1/2 banaan
1 el amandelpasta
1 tl kaneel
snufje zout
olie om in te bakken


Voor de dadelcompote
12 dadels
1 tl kaneel
1/2 tl venkelzaad
1/2 tl kardemomzaad
rasp van een halve sinaasappel
sap van een hele sinaasappel


Hoe maak je het?
1. Voeg de plantaardige melk, banaan, amandelpasta, kaneel en zout toe aan een keukenmachine of blender en pureer tot een glad mengsel. Je kunt hier ook een staafmixer gebruiken.
2. Giet het beslag in een kom.
3. Verhit wat olie in een koekenpan en week ondertussen één of twee broodjes in het beslag. Laat ze goed uitlekken en bak ze vervolgens in de koekenpan op laag tot middelhoog vuur voor ongeveer 3-5 minuten of tot de onderkant goudbruin en knapperig is geworden. Keer om en bak voor nog 2 minuten. Herhaal deze stap tot het beslag op is.
4. Voor de dadelcompote hak je de dadels in kleine stukjes.
5. Bak het venkelzaad en de kardemomzaadjes kort in een koekenpan tot je ze begint te ruiken. Maal fijn en voeg deze, samen met de dadelstukjes, kaneel en sinaasppelrasp en -sap toe aan een steelpan. Laat het voor ongeveer 10 minuten pruttelen op laag vuur tot het wat dikker is geworden. Roer regelmatig en druk de dadels hier en daar wat platter.
6. Serveer de warme wentelteefjes met de dadelcompote en andere toppings naar keuze.




Heb jij dit recept gemaakt? Verras ons met jouw creatie op Instagram, Facebook of Twitter. We zijn benieuwd!

Lees ook

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
  • 05 September 2025

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs

We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken
Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend
  • 28 August 2025

Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend

Het einde van de zomervakantie is in zicht

  • Karlijn Swaen
Artikel bekijken
Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem
  • 04 September 2025

Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem

Heb je zin in een zonnige lunch die je direct meeneemt naar Italië

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken

0 Reacties

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.