
Ingrediënten
Voor
personen
Ingrediënten
Bereidingswijze
Stap 1
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Stap 2
Doe de hazelnoten op een met bakpapier beklede bakplaat en rooster ze in 8 minuten goudbruin. Hussel tussendoor. Laat de hazelnoten afkoelen en hak ze grof.
Stap 3
Doe de boter in een steelpannetje en laat deze smelten. Voeg hier een eetlepel extra vierge olijfolie aan toe en de pul biber en roer dit goed door.
Stap 4
Doe de tomaten in een ovenschaal en giet hier de olie overheen. Rooster 15 minuten in de oven op 180 graden.
Stap 5
Meng ondertussen de Griekse yoghurt met de knoflook, het citroensap, een eetlepel extra vierge olijfolie en zout en peper naar smaak. Verdeel de yoghurt over twee kommen.
Stap 6
Breng een diepe pan met water aan de kook met een eetlepel azijn. Maak een draaikolk in de pan en breek hier het ei in open. Pocheer de eieren gedurende 3-5 minuten, afhankelijk van hoe je je ei lust. Gebruik een schuimspaan om de eieren uit het water te halen en leg deze in koud water om het kookproces te stoppen.
Stap 7
Leg het ei in het schaaltje met yoghurt, verdeel hier de cherrytomaatjes overheen samen met wat extra olie. Garneer met hazelnoten en dille, en serveer met platbrood.

Heb jij dit recept geprobeerd?
Laat het ons weten in een reactie, op Facebook of op Instagram. We zijn benieuwd!
Lees ook

- 05 September 2025
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan
- Karlijn Swaen

- 28 August 2025
Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend
Het einde van de zomervakantie is in zicht
- Karlijn Swaen

- 04 September 2025
Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem
Heb je zin in een zonnige lunch die je direct meeneemt naar Italië
- Karlijn Swaen
1 Reacties
kan dit ook zonder eierdooier, cherrytomaten en dille? alvast bedankt! :D
11:38 19 januari 2024Beste Freek, Dat zou eventueel ook kunnen, wellicht dat alleen de smaak wat veranderd door het weglaten van de eierdooier. Groetjes, Daniëlle
11:38 19 januari 2024Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.
Een reactie geven
Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.