Turkse eieren met geroosterde cherrytomaten en dille
Robin Walrecht

Turkse eieren met geroosterde cherrytomaten en dille

zaterdag 30 augustus 2025
Naar recept
Ontbijt
Turks
Tomaten zijn echt de ultieme smaakmakers, sappig, veelzijdig en ze geven je bord ook nog eens een goede dosis kleur. In dit recept laten we ze stralen in een verrassend ontbijtgerecht: Turkse eieren met geroosterde cherrytomaten en een vleugje dille. De romige yoghurt in combinatie met een gepocheerd ei en de zoetigheid van de tomaten vormen samen een onweerstaanbare combinatie. Perfect om je dag mee te starten of om jezelf in het weekend mee te verwennen!
Turkse eieren

Ingrediënten

15 minuten voorbereiden
20 minuten koken

Voor

4

personen

Ingrediënten

Bereidingswijze

Stap 1

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Stap 2

Doe de hazelnoten op een met bakpapier beklede bakplaat en rooster ze in 8 minuten goudbruin. Hussel tussendoor. Laat de hazelnoten afkoelen en hak ze grof.

Stap 3

Doe de boter in een steelpannetje en laat deze smelten. Voeg hier een eetlepel extra vierge olijfolie aan toe en de pul biber en roer dit goed door.

Stap 4

Doe de tomaten in een ovenschaal en giet hier de olie overheen. Rooster 15 minuten in de oven op 180 graden.

Stap 5

Meng ondertussen de Griekse yoghurt met de knoflook, het citroensap, een eetlepel extra vierge olijfolie en zout en peper naar smaak. Verdeel de yoghurt over twee kommen.

Stap 6

Breng een diepe pan met water aan de kook met een eetlepel azijn. Maak een draaikolk in de pan en breek hier het ei in open. Pocheer de eieren gedurende 3-5 minuten, afhankelijk van hoe je je ei lust. Gebruik een schuimspaan om de eieren uit het water te halen en leg deze in koud water om het kookproces te stoppen.

Stap 7

Leg het ei in het schaaltje met yoghurt, verdeel hier de cherrytomaatjes overheen samen met wat extra olie. Garneer met hazelnoten en dille, en serveer met platbrood.

Turkse eieren

Heb jij dit recept geprobeerd?

Laat het ons weten in een reactie, op Facebook of op Instagram. We zijn benieuwd!

Lees ook

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
  • 05 September 2025

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs

We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken
Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend
  • 28 August 2025

Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend

Het einde van de zomervakantie is in zicht

  • Karlijn Swaen
Artikel bekijken
Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem
  • 04 September 2025

Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem

Heb je zin in een zonnige lunch die je direct meeneemt naar Italië

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken

1 Reacties

kan dit ook zonder eierdooier, cherrytomaten en dille? alvast bedankt! :D

11:38 19 januari 2024

Beste Freek, Dat zou eventueel ook kunnen, wellicht dat alleen de smaak wat veranderd door het weglaten van de eierdooier. Groetjes, Daniëlle

11:38 19 januari 2024

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.