Recepten
Op 14 februari is het zo ver, het is weer Valentijnsdag! Liefde gaat door de maag en daar kan je dit recept goed voor gebruiken! Ga jij je geliefde of gewoon lekker jezelf in de watten leggen? Probeer eens deze banaan-havermout pannenkoeken! Super makkelijk, snel en ook nog eens voedzaam!
Ingrediënten
voor 2 personen
130 g havermout
2 eieren
125 ml plantaardige melk naar keuze
1 tl bakpoeder
1 tl vanille extract
Snufje kaneel
2 rijpe bananen
Fruit ter garnering naar keuze
50 g kokosyoghurt (of andere naar keuze)
Olie of boter om in te bakken
Bereidingswijze
Vier jij Valentijnsdag met een lekker ontbijtje? Verras ons dan met jouw creatie op de website, Facebook of Instagram. We zijn benieuwd!
Ingrediënten
voor 2 personen
130 g havermout
2 eieren
125 ml plantaardige melk naar keuze
1 tl bakpoeder
1 tl vanille extract
Snufje kaneel
2 rijpe bananen
Fruit ter garnering naar keuze
50 g kokosyoghurt (of andere naar keuze)
Olie of boter om in te bakken
Bereidingswijze
- Doe de eieren, melk en het vanille extract in een blender.
- Voeg hieraan de droge ingrediënten, de kaneel, bakpoeder en havermout toe.
- Blend dit kort tot een gladde massa.
- Breek de bananen in grove stukken en voeg deze ook toe aan het beslag. Blend het geheel tot een glad beslag.
- Zet een koekenpan op middelhoog vuur met een scheutje olie of boter.
- Je kan ervoor kiezen om de pannenkoekjes als kleine rondjes of als hartjes te bakken. Voor de hartjes: schep met een lepel het beslag in de pan in de vorm van twee halve druppels tegen elkaar aan. Het beslag is dik genoeg om dit nog te kunnen vormen met een lepel.
- Bak de pannenkoekjes ongeveer 2 à 3 minuten per kant. Draai ze om waneer er kleine bubbeltjes aan de bovenkant verschijnen.
- Garneer de pannenkoekjes met de yoghurt en vers fruit.
Vier jij Valentijnsdag met een lekker ontbijtje? Verras ons dan met jouw creatie op de website, Facebook of Instagram. We zijn benieuwd!
Lees ook
Recepten
- 15 September 2025
Hou de zomer vast: 3 vegetarische klassiekers met een verrassende twist
De zon laat zich misschien minder vaak zien en de avonden worden alweer korter, maar dat betekent niet dat de zomer voorbij hoeft te zijn
- Karlijn Swaen
Recepten
- 05 September 2025
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan
- Karlijn Swaen
In mijn keuken
- 08 September 2025
Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?
Granola is niet meer weg te denken van de ontbijttafel
- Karlijn Swaen
0 Reacties
Een reactie geven
Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.