Van de plank: tutti frutti borrelplank
Lauren Kreijger

Van de plank: tutti frutti borrelplank

maandag 02 december 2019
Naar recept

Organiseer jij binnenkort een feestje en ben je op zoek naar wat inspiratie? Neem dan eens een kijkje in het nieuwe kookboek Van de plank. Dit boek is geschreven door Sabrina Fauda-Rôle en bevat zo'n 30 verschillende soorten borrelplanken. Voor iedere gelegenheid heeft Sabrina een plank samengesteld, vol met mooie en lekkere gerechtjes. Vandaag delen wij recepten van wel 3 gerechtjes. Ga aan de slag en stel je eigen tutti frutti plank samen!

Ingrediënten

Voor

4

personen

Kokoshapjes

Melkchocoladesaus met passievrucht

Vruchtenloempia's

Kokoshapjes

Stap 1

Verwarm de oven voor tot 200 °C.

Stap 2

Meng de kokosrasp met de eiwitten en de kristalsuiker.

Stap 3

Schep daarvan negen hoopjes op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze in de oven in 10 tot 12 minuten lichtbruin. Laat afkoelen op de bakplaat.

Melkchocoladesaus met passievrucht

Stap 1

Hak de chocolade fijn. Snijd de passievruchten door, schep het vruchtvlees eruit en werk het een paar keer krachtig door een zeef om het sap op te vangen.

Stap 2

Meng in een pan het opgevangen sap met de slagroom en breng dit tegen de kook aan. Stort van het vuur af de gehakte chocolade in het roommengsel. Laat 10 minuten rusten zodat de chocolade smelt. Roer.

Stap 3

Schenk de saus in een kom en laat afkoelen tot kamertemperatuur.

Vruchtenloempia's

Stap 1

Was de frambozen, aardbeien en muntblaadjes en dep ze droog. Snijd de frambozen doormidden en de aardbeien in dunne plakjes.

Stap 2

Schil de appel en kiwi’s en pel de banaan. Snijd de appel in staafjes en de banaan en kiwi’s in dunne plakjes.

Stap 3

Leg een schone theedoek op het werkblad. Zet het gesneden fruit, de muntblaadjes, de rijstvellen en een kom lauw water ernaast.

Leg een rijstvel op de theedoek en bevochtig het met je vingers tot het soepel is. Leg onderaan het vel plakjes kiwi, staafjes appel, plakjes banaan en aardbei en eindig met twee halve frambozen. Vouw de zijkanten van het vel erover zodat al het fruit is bedekt. Begin het vel strak van onderen naar boven op te rollen. Leg na de eerste slag 2 muntblaadjes naast elkaar op het rijstvel en rol dat verder op. Vul de overige rijstvellen op dezelfde manier. Deze loempia’s kun je zo eten of eerst in de melkchocoladesaus met passievrucht dopen.

Tip!
Voeg extra hele of gesneden stukken fruit toe aan de plank.

Heb jij één van deze recepten gemaakt? Of misschien wel allemaal? Wat vond je ervan? Laat het ons weten in een bericht via de website, Instagram of Facebook. We zijn benieuwd!

Van de plank
Sabrina Fauda-Rôle
Uitgeverij: Good Cook B.V.
ISBN: 9789461432216
Prijs: €12.50

Lees ook

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
  • 05 September 2025

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs

We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken
Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend
  • 28 August 2025

Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend

Het einde van de zomervakantie is in zicht

  • Karlijn Swaen
Artikel bekijken
Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem
  • 04 September 2025

Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem

Heb je zin in een zonnige lunch die je direct meeneemt naar Italië

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken

0 Reacties

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.