https://www.youtube.com/watch?v=a7OlDNhIX6w
Een snelle vegetarische borrel? Deze crispy kikkererwten zijn nog gezond ook! Je kunt het tevens ook gebruiken als croutons in de soep of salade. Maak jij dit weekend dit voedzame borrelhapje? Scroll dan snel naar onderen en kijk hoe je de rest van jouw borrel kunt winnen. YUM!
Ingrediënten
1 pot Smaakt kikkererwten
2 eetlepels Smaakt zonnebloemolie
1 theelepel Smaakt paprikapoeder
1 theelepel Smaakt komijnzaad
Snufje Smaakt zeezout
Snufje Smaakt pepermix
Extra nodig
Bakplaat
Bakpapier
Schaal
Vergiet
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 graden. Giet de kikkererwten in een vergiet en spoel deze af met water. Doe de kikkererwten vervolgens in een kom en voeg hier de zonnebloemolie, paprika poeder, komijnzaad en zout en peper aan toe. Meng dit goed door elkaar. Leg de kikkererwten op een bakplaat en laat ze voor ongeveer 20 tot 30 minuten bakken. Serveer ze in een kom en smullen maar!
Met dank aan Smaakt voor de vega borrelinspiratie!
Heb jij dit recept gemaakt? Verras ons dan met een foto van jouw creatie via Facebook, Instagram of Twitter! Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom. We zijn ontzettend benieuwd!
Een snelle vegetarische borrel? Deze crispy kikkererwten zijn nog gezond ook! Je kunt het tevens ook gebruiken als croutons in de soep of salade. Maak jij dit weekend dit voedzame borrelhapje? Scroll dan snel naar onderen en kijk hoe je de rest van jouw borrel kunt winnen. YUM!
Ingrediënten
1 pot Smaakt kikkererwten
2 eetlepels Smaakt zonnebloemolie
1 theelepel Smaakt paprikapoeder
1 theelepel Smaakt komijnzaad
Snufje Smaakt zeezout
Snufje Smaakt pepermix
Extra nodig
Bakplaat
Bakpapier
Schaal
Vergiet
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 graden. Giet de kikkererwten in een vergiet en spoel deze af met water. Doe de kikkererwten vervolgens in een kom en voeg hier de zonnebloemolie, paprika poeder, komijnzaad en zout en peper aan toe. Meng dit goed door elkaar. Leg de kikkererwten op een bakplaat en laat ze voor ongeveer 20 tot 30 minuten bakken. Serveer ze in een kom en smullen maar!
Met dank aan Smaakt voor de vega borrelinspiratie!
Heb jij dit recept gemaakt? Verras ons dan met een foto van jouw creatie via Facebook, Instagram of Twitter! Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom. We zijn ontzettend benieuwd!
Lees ook

Recepten
- 15 September 2025
Hou de zomer vast: 3 vegetarische klassiekers met een verrassende twist
De zon laat zich misschien minder vaak zien en de avonden worden alweer korter, maar dat betekent niet dat de zomer voorbij hoeft te zijn
- Karlijn Swaen

Recepten
- 05 September 2025
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan
- Karlijn Swaen

In mijn keuken
- 08 September 2025
Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?
Granola is niet meer weg te denken van de ontbijttafel
- Karlijn Swaen
37 Reacties
Nice voor mijn bridal shower volgende maand
12:02 19 januari 2024Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.
Dank voor alle reacties! Er is inmiddels een winnaar van het Smaakt borrelpakket, Nienke gefeliciteerd!
12:02 19 januari 2024Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.
Leuk voor met de meiden!
12:02 19 januari 2024Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.
Mijn voorgang in de revalidatie vieren met mn lieve vrouw!
12:02 19 januari 2024Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.
Een reactie geven
Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.