https://www.youtube.com/watch?v=0TV1lcWKsVw
Een snelle vegetarische borrel? Deze Mediterraanse spread heb je binnen 15 minuten op tafel en is nog gezond ook! Ideaal voor bij de borrel op toastjes of broodjes. Maak jij dit weekend dit borrelhapje? Scroll dan snel naar onderen en kijk hoe je de rest van jouw borrel kunt winnen. YUM!
Ingrediënten
200 gram Smaakt walnoten300 gram zongedroogde tomaatjes
3 theelepels Smaakt tomatenpuree
300 gram feta
Handje basilicum (+ extra als topping)
Scheutje Smaakt olijfolie (dit is op zich niet nodig als er al heel veel olijfolie van de zongedroogde tomaatjes afkomt)
Smaakt zout en Smaakt peper naar smaak
Extra nodig
Keukenmachine of staafmixer
Bereidingswijze
Doe alle ingrediënten in een keukenmachine of sterke blender en laat het mixen totdat het een smeuïge, dikke spread wordt. Easypeasy. Dippen, smeren en scheppen maar!
Met dank aan Smaakt voor de vega borrelinspiratie!
Heb jij dit recept gemaakt? Verras ons dan met een foto van jouw creatie via Facebook, Instagram of Twitter! Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom. We zijn ontzettend benieuwd!
Een snelle vegetarische borrel? Deze Mediterraanse spread heb je binnen 15 minuten op tafel en is nog gezond ook! Ideaal voor bij de borrel op toastjes of broodjes. Maak jij dit weekend dit borrelhapje? Scroll dan snel naar onderen en kijk hoe je de rest van jouw borrel kunt winnen. YUM!
Ingrediënten
200 gram Smaakt walnoten300 gram zongedroogde tomaatjes
3 theelepels Smaakt tomatenpuree
300 gram feta
Handje basilicum (+ extra als topping)
Scheutje Smaakt olijfolie (dit is op zich niet nodig als er al heel veel olijfolie van de zongedroogde tomaatjes afkomt)
Smaakt zout en Smaakt peper naar smaak
Extra nodig
Keukenmachine of staafmixer
Bereidingswijze
Doe alle ingrediënten in een keukenmachine of sterke blender en laat het mixen totdat het een smeuïge, dikke spread wordt. Easypeasy. Dippen, smeren en scheppen maar!
Met dank aan Smaakt voor de vega borrelinspiratie!
Heb jij dit recept gemaakt? Verras ons dan met een foto van jouw creatie via Facebook, Instagram of Twitter! Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom. We zijn ontzettend benieuwd!
Lees ook

Recepten
- 15 September 2025
Hou de zomer vast: 3 vegetarische klassiekers met een verrassende twist
De zon laat zich misschien minder vaak zien en de avonden worden alweer korter, maar dat betekent niet dat de zomer voorbij hoeft te zijn
- Karlijn Swaen

Recepten
- 05 September 2025
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan
- Karlijn Swaen

In mijn keuken
- 08 September 2025
Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?
Granola is niet meer weg te denken van de ontbijttafel
- Karlijn Swaen
30 Reacties
Dank voor alle reacties! Er is inmiddels een winnaar, Patricia gefeliciteerd!
12:02 19 januari 2024Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.
Ja zeker! Ik ben zojuist begonnen met juicing en daarnaast zijn wij sinds een week vegetarisch aan het eten... niet alleen ik (wat ik al 20 jaar doe), maar ook mijn man en twee kinderen! Wij zijn in juni 12.5 jaar getrouwd... en het zou leuk zijn om dat op z'n vega's te vieren!
12:02 19 januari 2024Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.
Met mijn zus kan ik binnenkort weer even persoonlijk bijkletsen voordat ze definitief naar Amerika emigreert. Dit gaat natuurlijk het beste onder het genot van een drankje en heerlijk vega borrelpakket!
12:02 19 januari 2024Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.
Jaa heel fijn voor mijn verjaardag, ben zelf wat inspiratieloos! :)
12:02 19 januari 2024Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.
Een reactie geven
Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.