Vega budget: frisse risotto met venkel en doperwten
Lieske van der Waals

Vega budget: frisse risotto met venkel en doperwten

zaterdag 31 augustus 2019
Vegetarisch en goedkoop? Vegetarisch koken hoeft echt niet duur of moeilijk te zijn én dat laten we je graag zien in onze rubriek met vega budget recepten. Voor 4 personen koken onder de 10 euro met groenten in de hoofdrol, het kan! Vandaag: frisse risotto met venkel en doperwten!

Ingrediënten
voor 4 personen
300 g risottorijst
250 g doperwten, uit de diepvries
2 venkelknollen
1 wortel, fijngesneden in blokjes van 5 mm
1 ui, fijngesneden
1 l tuinkruidenbouillon
1 citroen, sap en rasp
7,5 g dragon, fijngehakt
zonnebloemolie
zout en peper



Bereidingswijze

  1. Verhit zonnebloemolie in een stoofpan en fruit de ui en wortel tot de ui glazig begint te worden. Voeg de risottorijst toe en roerbak nog 2 minuten mee. Blus de risottorijst af met een scheutje tuinkruidenbouillon, zet het vuur laag en laat de risotto de bouillon opnemen.

  2. Voeg beetje bij beetje de tuinkruidenbouillon toe tot de risottorijst mooi vol en stevig van smaak heeft, maar de risottorijstkorrel nog wel een bite heeft. Zet het vuur, na ongeveer 20-25 minuten, wanneer de risotto al het vocht heeft opgenomen.

  3. Snijd ondertussen de harde onderkant van de venkel en verwijder het hart, snijd de rest van de venkel in dunne reepjes. Verhit zonnebloemolie in een koekenpan en bak hierin de venkelreepjes 4 minuten op middelhoog vuur. Zet het vuur uit, voeg dragon en citroensap toe aan de venkel en laat afkoelen.

  4. Voeg de citroenrasp toe aan de risotto. Proef, en breng op smaak met zout en peper. Voeg de doperwten en de gestoofde venkel toe aan de risotto en roer nog een keer goed door. Serveer direct!


Heb jij dit recept of een ander vega budget recept gemaakt? Laat het ons weten of stuur een foto van jouw creatie via een reactie op de website, Facebook of Instagram. We zijn benieuwd!

Lees ook

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
  • 05 September 2025

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs

We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken
Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend
  • 28 August 2025

Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend

Het einde van de zomervakantie is in zicht

  • Karlijn Swaen
Artikel bekijken
Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem
  • 04 September 2025

Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem

Heb je zin in een zonnige lunch die je direct meeneemt naar Italië

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken

6 Reacties

Het was erg lekker! Ik voegde er een lepel vegan roomkaas aan toe (1pers) en wat edelgist.

19:27 26 januari 2025

Hi Carina. Dat klinkt lekker!

10:08 03 februari 2025

Zojuist gemaakt, ik had geen erwten wel selderij, iedereen vond het heel lekker, ik gebruik geen olie (bak alles in eigen vocht en een klein beetje water) voor herhaling vatbaar

11:49 19 januari 2024

Hi Maria, Wat fijn om te horen! En inderdaad heel gezond om in eigen vocht te bakken! Liefs, Tessa

11:49 19 januari 2024

net dit recept gemaakt. Bij gebrek aan erwten en dragon, die vervangen voor een extra wortel, een puntpaprika en basilicum. Verder heb ik de venkelreepjes gebakken met de basilicum, peper en bij het afkoelen citroensap. Nadat de rijst goed gaar was, heb ik de venkel pas toegevoegd, zodat het de smaak behoudt.

11:49 19 januari 2024

Hi Maarten, Bedankt voor je reactie! Leuk om te lezen dat je zo aan de slag bent gegaan met het recept :-)

11:49 19 januari 2024

Het was heel lekker ! Zeker de moeite om nog een keer te maken zelfs voor mijn vriend die een goed stuk vlees zeker lust...

11:49 19 januari 2024

Hi Maddy, wat leuk om te horen dat het zo'n succes was. Zelfs bij een vleeseter, dat kan nog wel eens een uitdaging zijn, haha! Groetjes, Mariëlle

11:49 19 januari 2024

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.