Recepten
Vegetarisch en goedkoop? Vegetarisch koken hoeft echt niet duur of moeilijk te zijn en dat laten we je graag zien in onze rubriek met vega budget recepten. Voor 4 personen koken onder de 10 euro met groenten in de hoofdrol, het kan! Vandaag: frisse tabouleh met vegetarische shoarma en yoghurtdressing.
Ingrediënten
Voor 4 personen
1 verpakking vegetarische shoarma of andere vleesvervanger met shoarma kruiden
4 tomaten
600 gram sperziebonen
10 gram verse peterselie
1 citroen
2 teentjes knoflook, geperst
335 gram bulgur
200 gram volle of Griekse yoghurt
4 tl paprikapoeder
600 ml groentebouillon
4 el zonnebloemolie
2 el olijfolie
Bereidingswijze
Heb jij dit recept of een ander vega budget recept gemaakt? Laat het ons dan weten of stuur een foto van jouw creatie via een reactie op de website, Facebook of Instagram. We zijn benieuwd!
Ingrediënten
Voor 4 personen
1 verpakking vegetarische shoarma of andere vleesvervanger met shoarma kruiden
4 tomaten
600 gram sperziebonen
10 gram verse peterselie
1 citroen
2 teentjes knoflook, geperst
335 gram bulgur
200 gram volle of Griekse yoghurt
4 tl paprikapoeder
600 ml groentebouillon
4 el zonnebloemolie
2 el olijfolie
Bereidingswijze
- Bereid de bouillon, snijd de tomaat in blokjes en pers de knoflook fijn.
- Verwijder de uiteindes van de boontjes en hak deze door in drie gelijke stukken.
- Hak de peterselie, rasp de schil van de citroen en snijd daarna de citroen in partjes.
- Verhit in een grote pan wat zonnebloemolie en bak hierin de sperziebonen samen met de knoflook een paar minuutjes, voeg daarna de bulgur toe en bak dit een minuut mee.
- Voeg daarna de bouillon toe in de pan, breng dit aan de kook en laat dit ongeveer 8 minuten zachtjes door pruttelen met de deksel op de pan.
- Bak ondertussen in een aparte pan de vegetarische shoarma in wat zonnebloemolie.
- Wanneer de bulgur klaar is kunnen de tomaten, helft van de peterselie en 2 tl citroenrasp toe.
- Breng voor de dressing de yoghurt op smaak met een eetlepel olijfolie, het paprikapoeder en eventueel peper en zout.
- Verdeel de bulgur over de borden, leg daar de vegetarische shoarma op. Top dit af met de yoghurt dressing en de citroenpartjes.
Heb jij dit recept of een ander vega budget recept gemaakt? Laat het ons dan weten of stuur een foto van jouw creatie via een reactie op de website, Facebook of Instagram. We zijn benieuwd!
Lees ook

Recepten
- 05 September 2025
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan
- Karlijn Swaen

Ontspanning
- 28 August 2025
Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend
Het einde van de zomervakantie is in zicht
- Karlijn Swaen

Recepten
- 04 September 2025
Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem
Heb je zin in een zonnige lunch die je direct meeneemt naar Italië
- Karlijn Swaen
1 Reacties
Dit recept klopt niet Er valt weinig te pruttelen of aan de kook te brengen als er nergens water (of andersoortig vocht) wordt toegevoegd.
11:48 19 januari 2024Beste Remco, Zie stap 5: 'Voeg daarna de bouillon toe in de pan, breng dit aan de kook en laat dit ongeveer 8 minuten zachtjes door pruttelen met de deksel op de pan'. Succes! :-) Groetjes, Daniëlle
11:48 19 januari 2024Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.
Een reactie geven
Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.