Pompoensoep
Pompoensoep is een echte klassieker in de herfstkeuken. Wij houden van de zachte, maar volle smaak en de veelzijdigheid van deze groente. Met pompoen als basis kun je eindeloos variëren door verschillende kruiden, zoals kaneel, nootmuskaat of komijn, toe te voegen en de soep af te maken met toppings zoals geroosterde pompoenpitten, een scheutje room of een vleugje chilivlokken voor wat pit.
Daarnaast is pompoen super voedzaam. Het zit boordevol vitaminen, mineralen en vezels, waardoor het een gezond en vullend gerecht wordt. Of je het nu als voorgerecht, hoofdgerecht of zelfs als bijgerecht serveert, pompoensoep brengt de herfst op je bord.
Ingrediënten
Voor
personen
Ingrediënten voor de pompoensoep
Hoe maak je deze herfstige pompoensoep?
Stap 1
Verhit 3 eetlepels olijfolie in een soeppan. Voeg de uien toe en bak deze in 10 minuten zacht en doorzichtig.
Stap 2
Verlaag de temperatuur en voeg de kruiden toe aan de pan. Bak enkele minuten vuur mee. Voeg eventueel een scheutje water toe als je bang bent dat de kruiden zullen aanbranden.
Stap 3
Snijd in de tussentijd de aardappel in kleine blokjes en voeg deze toe aan de pan.
Stap 4
Voeg net zo veel water toe aan de pan totdat de aardappelblokjes net onder water staan. Verkruimel het halve groenteblokje en breng het water aan de kook. Kook voor 10 minuten.
Stap 5
Voeg de pompoen en eventueel nog een scheutje water toe aan de pan. Zet de deksel weer op de pan en kook 12-15 minuten. Roer af en toe om te voorkomen dat de aardappel en pompoen aan de bodem blijven plakken. Probeer het pletten van de pompoen te voorkomen.
Stap 6
Proef na de kooktijd de soep en breng op smaak met peper en zout. Als je de soep iets pittiger wilt kun je altijd nog meer chilivlokken toevoegen. Schep de soep in 4 bordjes en serveer aan tafel!
Tip!
Wil jij de soep liever pureren. Dan kun je dit natuurlijk altijd doen! Pureer de soep glad met een staafmixer en voeg meer water toe tot de gewenste dikte. Ook hier geldt: altijd even proeven en eventueel nog meer op smaak brengen met peper en zout!
Heb jij deze herfstachtige pompoensoep gemaakt?
Laat het ons weten in een reactie, op Facebook of op Instagram. We zijn benieuwd!
Lees ook

- 05 September 2025
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan
- Karlijn Swaen

- 28 August 2025
Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend
Het einde van de zomervakantie is in zicht
- Karlijn Swaen

- 04 September 2025
Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem
Heb je zin in een zonnige lunch die je direct meeneemt naar Italië
- Karlijn Swaen
0 Reacties
Een reactie geven
Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.