Vega budget: pittige pindasoep met wortel en paprika
Lauren Kreijger

Vega budget: pittige pindasoep met wortel en paprika

zaterdag 02 november 2019
Vegetarisch en goedkoop? Vegetarisch koken hoeft echt niet duur of moeilijk te zijn. Dat laten we je graag zien in onze rubriek met vega budget recepten. Voor 4 personen koken onder de 10 euro met groenten in de hoofdrol, het kan! Vandaag maken we een pittige pindasoep met wortel en paprika!

Ingrediënten
4-6 personen
30 minuten
1 ui
1 kg wortels
2 rode paprika’s
1 (à 2) tl sambal
2 el pindakaas, met stukjes
½ groentebouillonblokje
water

Bereidingswijze

  1. Snipper de ui en snijd deze in halve ringen.

  2. Schil de wortels en snijd ze in (grove) plakken.

  3. Halveer de paprika's, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika's in reepjes.

  4. Verhit een scheut olijfolie in een pan en voeg hier de ui en sambal aan toe. Fruit 3 minuten op laag vuur.

  5. Voeg de wortel en paprika toe aan de pan en schep om.

  6. Verkruimel het groentebouillonblokje boven de pan en voeg pindakaas en water toe. Zorg ervoor dat de groenten net onder water staan. Kook de groenten in 20 minuten gaar.

  7. Haal de pan van het vuur en vermaal de groenten met een staafmixer of blender tot een gladde soep. Schep de soep in kommetjes.


Tip! Mocht je een wat dunnere soep willen, voeg dan wat extra water toe.

Heb jij dit vega budget recept gemaakt? Wat vond je ervan? Laat het ons weten in een bericht via de website, Instagram of Facebook. We zijn benieuwd!

 

Lees ook

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
  • 05 September 2025

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs

We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken
Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend
  • 28 August 2025

Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend

Het einde van de zomervakantie is in zicht

  • Karlijn Swaen
Artikel bekijken
Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem
  • 04 September 2025

Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem

Heb je zin in een zonnige lunch die je direct meeneemt naar Italië

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken

1 Reacties

heerlijke soep. We eten het vaak. Hartelijk dank!

11:48 19 januari 2024

Hoi Hilde, wat onwijs leuk om te lezen dat deze soep vaak op het menu staat. Hopelijk blijf je er nog lang van genieten

11:48 19 januari 2024

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.