Vega budget: Pizza hummus met gegrilde paprika en feta
Lauren Kreijger

Vega budget: Pizza hummus met gegrilde paprika en feta

zaterdag 14 mei 2022
Naar recept
Hoofdgerecht
Italiaans

Vegetarisch, lekker én goedkoop? Het kan! Vandaag maken we een all-time favorite gerecht: pizza! Maar dan wel een hele bijzondere variant. Probeer eens deze pizza met erwten hummus, gegrilde paprika en feta! Jammie!

Ingrediënten

Voor

4

personen

Ingrediënten

doperwten hummus

toppings

Bereidingswijze

Stap 1

Verwarm de oven voor op 220 ºC. Beleg twee bakplaten met bakpapier.

Stap 2

Kook de doperwten in ruim water in ongeveer 5 minuten gaar. Giet de erwtjes af en spoel na met koud water.

Stap 3

Doe de erwten in een blender. Voeg de tahin, citroensap, olie, knoflook, komijn en peterselie toe en pureer het geheel tot een gladde massa. Voeg eventueel een eetlepel water toe om de spread iets dunner te maken. Breng op smaak met zout en peper.

Stap 4

Doe de bodemmix in een beslagkom en voeg 250 milliliter water en 2 eetlepels olijfolie toe. Mix het geheel met een mixer tot een soepel deeg en kneed daarna het deeg met de handen goed door. Verdeel het deeg in twee bollen. Leg een bol in het midden van elke bakplaat, bestrooi het deeg met bloem en druk of rol het deeg uit ter grootte van de bakplaat. Vorm een opstaand randje en bestrijk dit met olie. Prik met een vork gaten in de bodem.

Stap 5

Smeer allebei de pizza’s in met 2 eetlepels hummus.

Stap 6

Snijd de paprika's in blokjes en beleg hier de pizza's mee. Verkruimel tot slot de feta over de pizza's en schuif ze in de oven. Bak de pizza's in ongeveer 30 minuten gaar.

Hoe duurzaam is dit recept? Lees het hieronder of bezoek de site: FoodFootprint

Klimaatimpact (CO2): 0,58 kg per persoon
Beoordeling: Dit is een duurzaam recept: de CO2 impact van dit recept is 76% lager dan de impact van een gemiddelde warme maaltijd in Nederland.
Water: 57,59 liter
Land: 0,62 m2*jaar

Heb jij dit vega budget recept gemaakt? Wat is jouw favoriete pizza? Laat het ons weten in een bericht via de website, Instagram of Facebook. We zijn benieuwd!  

Lees ook

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
  • 05 September 2025

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs

We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken
Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend
  • 28 August 2025

Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend

Het einde van de zomervakantie is in zicht

  • Karlijn Swaen
Artikel bekijken
Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem
  • 04 September 2025

Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem

Heb je zin in een zonnige lunch die je direct meeneemt naar Italië

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken

0 Reacties

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.